Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & The Rattlesnakes – “Kitty Sucker”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vrijdag verschijnt de inmiddels derde plaat van de Britse punkrockband Frank Carter & The Rattlesnakes. Na een lange lijdensweg na een depressie verwerkte de de Brit de duistere periode met het schrijven van zijn meest persoonlijke album tot nog toe. De afgelopen jaren transformeerde de band van een Groezrock-band naar een band die ook in de mainstream op veel waardering kan rekenen. Met “Crowbar” en “Anxiety” konden we al twee glimpen opvangen van de nieuwe plaat en nu dus ook “Kitty Sucker”.

“Kitty Sucker” is nog eens een iets ‘steviger’ nummer van Frank Carter & The Rattlesnakes, maar doet ons vooral wat denken aan Arctic Monkeys in een iets ruiger jasje. Het refrein is een oorworm en maakt het nummer heel leuk en energiek. Halfweg het nummer zorgt een tempowissel voor een kleine (positieve) verrassing. De gitaren tekenen nog steeds present voor de hoofdrol op de nummers van Frank Carter en zijn Rattlesnakes, maar het klinkt allemaal iets toegankelijk en radiovriendelijker dan vroeger. “Kitty Sucker” is alvast een goede single om onze spanning voor het nieuwe album nog wat extra aan te spannen.

Deze zomer staat Frank Carter & The Rattlesnakes op vrijdag 16 augustus op Pukkelpop.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1307 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & the Rattlesnakes - "Fire"

Vijf jaar is het geleden dat Frank Carter en zijn ratelslangen hun debuutplaat Blossom de wereld in stuurden. Sindsdien is er voor de Britten…
AlbumsRecensies

Sleemo – Mutation Of (★★★★): Experimenteren met punk

Als we het over punkbands hebben uit de Britse muziekgeschiedenis, kunnen we enkel concluderen dat het daar eigenlijk altijd wel een ding…
AlbumsRecensies

MOSES – Almost Everything Is Bullshit (★★★★½): Monden vallen spontaan open

De perfectie nabij; dat is een korte maar volgens ons wel de beste omschrijving van het debuutalbum van de Londense band MOSES….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.