Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & The Rattlesnakes – “Anxiety”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Frank Carter & The Rattlesnakes brengen binnenkort hun derde plaat End of Suffering uit en dat mag je gerust letterlijk nemen. Frank Carter heeft namelijk niet zo’n goede periode achter de rug en het ging hem vooral mentaal niet zo goed (lees: depressie). De Britse punkrockzanger is echter op podium steeds een vrolijke verschijning en altijd de vrolijkheid in persona, maar in zijn hoofd zag het er helemaal anders uit. Zijn nieuwe plaat is dan ook een soort van verwerkingsproces en therapie die het thema nog maar eens in de kijker brengt. Met “Anxiety” verscheen vandaag pas het tweede nummer van de plaat en ook hier is de punk weer iets te weinig aanwezig.

“Anxiety” is een pakkend en gedurfd nummer van Frank Carter en zijn Rattlesnakes geworden. De ruige punksound hebben ze achterwege gelaten en ze ruilden deze in voor een rockende ballade die ons desondanks weet te overtuigen. In de songtekst legt Frank zijn ziel bloot en hij doet dit op een rustige gitaarlijn. Tijdens het refrein worden de registers toch nog open getrokken en krijgt het nummer ons zo al snel mee. Frank Carter & The Rattlesnakes heeft duidelijk zij koers gewijzigd op vlak van hun sound en dankzij zijn eerlijke en open lyrics maken ze zich relevanter dan ooit tevoren.

Deze zomer staat Frank Carter & The Rattlesnakes op vrijdag 16 augustus op Pukkelpop.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1307 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & the Rattlesnakes - "Fire"

Vijf jaar is het geleden dat Frank Carter en zijn ratelslangen hun debuutplaat Blossom de wereld in stuurden. Sindsdien is er voor de Britten…
AlbumsRecensies

Sleemo – Mutation Of (★★★★): Experimenteren met punk

Als we het over punkbands hebben uit de Britse muziekgeschiedenis, kunnen we enkel concluderen dat het daar eigenlijk altijd wel een ding…
AlbumsRecensies

MOSES – Almost Everything Is Bullshit (★★★★½): Monden vallen spontaan open

De perfectie nabij; dat is een korte maar volgens ons wel de beste omschrijving van het debuutalbum van de Londense band MOSES….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.