Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Glücks – “Bought And Paid For”

The Glücks kenden we al langer als een van de boegbeelden van de Belgische garagepunk scene, en daarbij ook meteen als de twee grootste lawaaimakers van Oostende. Kennismaken deden we met hun debuutalbum Youth On Stuff uit 2016. Een album met uithalen als “CuCuCool”, waarop de ADHD van frontman Alec en de stem van Tina op magische wijze aanleiding gaven tot een hoop vlijmscherpe, zweterige nummers. Na de release van hun geslaagde maar niet totaal overdonderende Run Amok vorig jaar, is het nu tijd voor een nieuw nummer!

Het luistert naar de naam “Bought And Paid For”, en lijkt een psychedelisch segment te verkennen dat het duo tot voor kort redelijk onaangeroerd heeft gelaten. Versta ons niet verkeerd, de typische Glücks-sound zit nog steeds verscholen in elke uithoek van het nummer, maar wordt nu uitgediept met een hallucinerende laag garage-psych. Opwindend, to say the least. De lyrics winden er ook geen doekjes om: drugs, drugs, drugs. Dit terwijl de videoclip een scene uit een andere dimensie schetst, recht uit een LSD-trip geplukt. The Glücks vervolmaken zich verder op dit nummer en weten zonder twijfel te boeien, wat belooft voor een nieuw album dat er naar alle waarschijnlijkheid aankomt!

The Glücks spelen op 31 mei in Nosta in Opwijk.

Facebook | Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

27 april 2019

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief