Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Better Oblivion Community Center – “Little Trouble”

Van verrassen kennen ze bij Better Oblivion Community Center zowat alles. Teasen en de dag erna een plaat uitbrengen, dat is kunnen. Maar ook nu doen Conor Oberst en Phoebe Bridgers niet anders. Eerst was “Little Trouble” enkel op vinyl te verkrijgen, nu heeft het duo de single doodleuk online gesmeten. Weg exclusiviteit. Better Oblivion Community Center bracht met hun gelijknamig debuutalbum geen verrassing teweeg, maar volgde een uitmuntend recept en de plaat werd door iedereen gesmaakt. Ook nieuwe single “Little Trouble” is niet anders.

De speelse stem van Bridgers begint zelfzeker en wordt vergezeld van een up-tempo gitaar en drum. Daarna komt Oberst zijn stem, die iets serieuzer klinkt, erbij. Weer bewijst Better Oblivion Community Center dat de combo jeugd-ervaring, of liever Bridgers-Oberst, loopt als een gesmeerde tandem. “Little Trouble” barst naar het einde toe helemaal open en doet ons genieten van de heerlijke melancholische folk rock dat Better Oblivion Community Center ons steeds weer opnieuw weet te serveren.

Bij de single zit ook een nieuwe versie van “Sleepwalkin'”, een nummer dat we al terugvonden op Better Oblivion Community Center.

Op 8 mei brengen Phoebe Bridgers en Conor Oberst hun Better Oblivion Community Center naar De Roma in Antwerpen.

25 april 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter