Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKA Twigs – “Cellophane”

De Britse Tahliah Barnett, beter bekend als FKA Twigs, kreeg in 2014 terecht veel aandacht met haar uitstekende debuutplaat LP1. In de periode die volgde bleef ze nog sporadisch nieuwe muziek uitbrengen, al werd het de laatste jaren wat stiller rond de artieste. Tot vandaag. De geruchten zwelden al een tijdje, gisteren kwam de bevestiging en vanaf vanavond valt eindelijk nieuw werk te horen. “Cellophane” is haar eerste single sinds “Good to Love” uit 2016. Deze nieuwe single zou een voorproefje zijn uit LP2 die er dit jaar aan moet komen. Een precieze release datum is nog niet bekend.

“Cellophane” baadt in dezelfde mysterieuze en sensuele sfeer die haar vorig werk kenmerkte. Toch doet het vrij origineel aan en klinkt het niet als een kopie. Op muzikaal vlak is het zeer spaarzaam, wat al direct voor een geheimzinnig kantje zorgt. Met haar stem trekt ze ondertussen alle registers open. Die laat je alle hoeken van de kamer zien en heeft haast een hypnotiserend effect. Zeker als er nog eens een erg meeslepende melodie mee samen gaat.

“Cellophane” gaat gepaard met een intrigerende videoclip geregisseerd door de Chinese kunstenaar Andrew Thomas Huang, die eerder ook al clips voor Björk maakte.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

FKA twigs - CAPRISONGS (★★★): Op weg naar het licht

Onder de naam FKA twigs brengt de Britse Tahliah Debrett Barnett al jaren muzikale kunstwerkjes uit. Ze wordt dan ook gezien als…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKA twigs - "Tears in the Club" (feat. The Weeknd)

Je weet het of je weet het niet, maar Dansende Beren loste deze week het lijstje der beste albums van 2021. Wie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.