Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single SZA & The Weeknd & Travis Scott – “Power is Power”

 

Wie nog nooit van Game of Thrones hoorde, leefde de voorbije jaren onder een steen of iets dergelijks. De succesvolle, bloederige serie, die vorig weekend aan zijn laatste seizoen begon, is één van de populairste series ooit. Om het laatste seizoen te vieren, werd een arsenaal aan artiesten gecontacteerd om de officiële soundtrack in te vullen. Tekenen present: A$ap Rocky, Ellie Goulding, Joey Bada$$, Mumford & Sons, The National, de overleden Lil Peep en meer. Die soundtrack wordt op de wereld losgelaten op 26 april, vandaag krijgen we er al een voorproefje van.

Deze single brengt drie van de grootste namen uit de huidige muziekindustrie samen. The Weeknd en SZA werkten eerder al samen aan de soundtrack van Black Panther, nu krijgen ze gezelschap van rapicoon Travis Scott. De titel “Power is Power” verwijst naar het machtsspel dat de hoofdrol speelt in Game of Thrones, maar ook naar een citaat van Cersei Lannister uit het tweede seizoen. Wie de serie nog nooit bekeek, zoekt best ook de lyrics niet op, die verwijzen namelijk naar de avonturen van enkele hoofdpersonages. Puur muzikaal krijgen we een nummer dat aanleunt bij het eerdere werk van The Weeknd. Een vals trage beat met voldoende synths vormt het decor voor zijn typische stem. De inbreng van SZA geeft het nummer wat meer variatie, en op het moment dat Travis Scott begint te rappen herkennen we dezelfde beats die de basis vormden voor “Pray For Me”, een nummer dat The Weeknd uitbracht met Kendrick Lamar.

Of de soundtrack van Game of Thrones hetzelfde niveau zal bereiken als de soundtracks van Black Panther en Spider-Man: Into The Spiderverse valt nog af te wachten, maar met zo een verzameling aan artiesten zou dit eigenlijk niet mogen floppen.

19 april 2019

About Author

Quinten De Seranno Alles kan, alles mag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief