Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (8 – 14 april)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: Een film van Riri en Childish Gambino, afscheid nemen van  Paul Severs en Shawn Smith en Stormzy die een optreden cancelt wegens racisme.

Childish Gambino te zien in eigen film met Rihanna

Guava Island is een kortfilm van Donald Glover, alias Childish Gambino. Voor de regie koos hij de Atlanta-regisseur Hiro Murai die we ook kennen van de clip van “This Is America”. In de film speelt hij een muzikant die een relatie heeft met het personage van Rihanna. De film is gratis te zien op YouTube en streamingsite Twitch, maar daar zal hij maar voor een beperkte tijd op staan.

Stormzy cancelt optreden op Oostenrijks festival wegens discriminatie

© Toon Miermans

De Britse rapper Stormzy stond geboekt op Snowbombing Festival in Mayrhofen, Oostenrijk, maar speelde zijn show niet. Hij claimde dat zijn team “was racially targeted and aggressively handled” door de festivalsecurity in een incident. De security had een tip gekregen dat één van hen een wapen bij zou hebben gehad. Toch werd er geen wapen gevonden. Stormzy verontschuldigde zich wel nog bij zijn fans omdat hij niet kwam opdagen.

Livenation neemt Sportpaleis Group over

© CPU – Sven Michiels

Het entertainmentconcern Live Nation is de nieuwe eigenaar van de Sportpaleis Group. De Sportpaleis Group baatte concertzalen uit waaronder natuurlijk het Sportpaleis, en de Lotto Arena. Ook de zalen Vorst Nationaal in Brussel, Capitole in Gent en de Ethias Arena, het Ethias Theater en de Grenslandhallen in Hasselt worden door het bedrijf geëxploiteerd.

Shawn Smith overleden

Shawn Smith werd 53 jaar. Hij scoorde met zijn band Brad een grote hit met “The Day Brings”, maar we kennen hem vooral als zanger van Arsenal. Hij leende zijn stem meermaals uit aan de Belgische band en dat resulteerde in hits als “Lotuk” en “Melvin”. Op Facebook schreef Arsenal: “Hij was een gigantische kerel, een mooie beer. De wereld is net wat donkerder geworden zonder jou, Shawn. Ga zachtjes de nacht in.”

Ook afscheid nemen van Paul Severs

We moeten helaas ook afscheid nemen van schlagericoon Paul Severs. Severs lag al een tijdje in een coma nadat hij tijdens het fietsen een hartaanval kreeg en viel. We kennen Severs van hits als “Zeg ‘ns meisje” en “Geen Wonder Dat Ik Ween”. Al in 1970 brak Paul Severs door in Vlaanderen met “Ik Ben Verliefd Op Jou”. Na een carrière van 50 jaar was zijn muzikaal CV dan ook rijkelijk gevuld. Hij stierf op 9 april.

Morrissey moet optredens afzeggen om medische redenen

Steven Patrick Morrissey, die we allemaal kennen van The Smiths, moest zondag 14 april al twee Canadese tourdata afzeggen nadat hij een medisch spoedgeval had dat werd veroorzaakt door het reizen. Of zijn Canadese tour in het gedrang komt, is niet geweten. Het is de eerste keer in vijftien jaar dat Morrissey Canada aandoet, nadat hij het land eerder had geboycot wegens de Canadese zeehondjacht. Wees echter niet ongerust, The Queen is nog lang niet dood.

Twee dagen feest in de Vooruit

Op zaterdag 20 april viert Radio 1 de Classics 1000 in Kunstencentrum Vooruit. De lijst kan je deze week beluisteren op de radio en wordt afgesloten met een groots feest. Op de affiche staan o.a. Eppo & Luc Janssen, Bent Van Looy, Zaki en Bobby Ewing. Op zondag 21 april is het dan weer de beurt aan Studio Brussel. De zender organiseert, ook in Kunstencentrum Vooruit, zowaar een metal feest ter ere van hun Zwaarste Lijst de dag voordien.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (3 mei - 9 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens de Belgische muziekindustrie

Om muziek tot bij jou te krijgen, zijn heel wat mensen nodig. Ook in België zijn heel wat enthousiastelingen dag in dag…
AlbumsRecensies

Q – The Shave Experiment (★★★½): Experiment van lage tonen en hoge falsetto's

Een jaar na het uitbrengen van zijn tweede album Forest Green brengt Q een nieuw experiment uit en dit kan je letterlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.