Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VRWRK – “I See”

Na de release van hun voortreffelijk album On the Outside in 2017 leek de Brusselse-Londense trio VRWRK even verdwenen. Daar hadden ze duidelijk een geldige reden voor. De nieuwe single “I See” maakt namelijk deel uit van de ep The Sun in My Shadow waarvan de release gepland staat op 17 mei. Niet getreurd, in afwachting van de volledige ep worden we elke week getrakteerd op een nieuw nummer. Als kers op de taart mogen we in oktober 2019 hun tweede volledige album verwachten.

Young thugs in this motherfucker… het nummer start met een zeer herkenbare stem. Jawel, doorheen het hele nummer wordt niemand minder dan 2Pac gesampled (uit Pac’s album R U Still Down). De sound van “I See” klinkt op de één of andere manier wat experimenteler dan wat we gewoon zijn van VRWRK. Ze lijken wat meer buiten de lijntjes te kleuren en spelen met samples, atypischere op-en afbouw én het nummer eindigt ook heel abrupt. Het kan, het mag en het is duidelijk dat deze mix van futuristische en nostalgische electro-soul werkt. Salem Khazali’s stem speelt een belangrijke rol in dat nostalgische karakter en klinkt in “I See” doordrongen van leed. Dat maakt het nummer bijzonder meeslepend.

Wij zijn alvast still down om hun nieuwe muziek met open armen te ontvangen. Om hun live aan het werk te zien is het afzakken naar Londen, waar ze op 22 mei optreden in The Pickle Factory.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Newman – “Holy Love”

Wie kent dé hit nog van 2012? “Feel the love” van Rudimental was een ongeziene schijf met John Newman als hoofdartiest. Daarnaast…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Khazali - "Better with the Devil"

Zijn naam zal misschien niet direct een belletje doen rinkelen, maar zijn stem zou je wel al eens gehoord kunnen hebben. Een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicolas Godin - "Love Theme" (feat. Kadhja Bonet)

Nicolas Godin kan je misschien kennen van het houseduo AIR (een backroniem voor ‘Amour, Imagination, Rêve’). AIR bracht in de jaren negentig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.