banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicolas Godin – “Love Theme” (feat. Kadhja Bonet)

© Camille Vivier

Nicolas Godin kan je misschien kennen van het houseduo AIR (een backroniem voor ‘Amour, Imagination, Rêve’). AIR bracht in de jaren negentig typische ‘French Touch’, een vorm van house die gekenmerkt wordt door funk en disco (denk ook maar een het bekendste Franse houseduo Daft Punk). Een tiental jaren later besloot Nicolas Godin om alleen aan het werk te gaan en bracht hij zijn eerste soloalbum Contrepoint uit, waarvoor hij inspiratie haalde bij niemand minder dan Johann Sebastian Bach. Zijn tweede album, Concrete and Glass, verscheen in het begin van 2020. Ondertussen zijn we anderhalf jaar later en brengt Godin nog enkele nakomers uit, waaronder “Love Theme”. Dat doet hij samen met Kadhja Bonet, die zorgt voor de theatrale zang op dit nummer.

“Love Theme” start met een langzaam opbouwende, symfonische melodie, gespeeld door een klein orkest aan instrumenten. Na de eerste minuut vloeien de strijkers over in rustige elektronische beats. Al snel komt de engelachtige stem van Bonet op de voorgrond die het lied onmiddellijk een magisch Disneygevoel geeft. Het is echter het geheel van alle instrumenten, de beats en Bonets stem die de muziek zowel symfonisch, jazzy, lichtjes funky als weelderig doet klinken.

Nicolas Godin brengt nieuwe dromerige muziek van het betere niveau waar de zang van Kadhja Bonet goed bij aansluit. “Love Theme” is een van de zes nieuwe nummers op de Concrete and Glass Extended Edition die op 25 juni verschijnt. Dit album zal, naast deze samenwerking met Kadhja Bonet, ook “Another Side” bevatten, een collaboratie met het r&b-duo WE ARE KINGS.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phebe Starr - "Air"

De Australische electropopzangeres Phebe Starr staat in eigen land al op ooghoogte met o.a. Kimbra, Marina en Lykke Li, maar in België…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lianne La Havas, black midi, Tommy Cash, Black Country, New Road en meer dan 60 anderen naar Les Nuits 2020!

Les Nuits Botanique is een jaarlijkse vaste afspraak geworden in de agenda van duizende muziekliefhebbers. Ook dit jaar staat er weer heel…
AlbumsRecensies

Nicolas Godin - Concrete and Glass (★★★★): Muzikale touwloper

Nicolas Godin draait al vele jaren mee in de muziekwereld. Sinds 1995 vormt hij Air met Jean-Benoît Dunckel en sinds een paar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.