Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicolas Godin – “Love Theme” (feat. Kadhja Bonet)

© Camille Vivier

Nicolas Godin kan je misschien kennen van het houseduo AIR (een backroniem voor ‘Amour, Imagination, Rêve’). AIR bracht in de jaren negentig typische ‘French Touch’, een vorm van house die gekenmerkt wordt door funk en disco (denk ook maar een het bekendste Franse houseduo Daft Punk). Een tiental jaren later besloot Nicolas Godin om alleen aan het werk te gaan en bracht hij zijn eerste soloalbum Contrepoint uit, waarvoor hij inspiratie haalde bij niemand minder dan Johann Sebastian Bach. Zijn tweede album, Concrete and Glass, verscheen in het begin van 2020. Ondertussen zijn we anderhalf jaar later en brengt Godin nog enkele nakomers uit, waaronder “Love Theme”. Dat doet hij samen met Kadhja Bonet, die zorgt voor de theatrale zang op dit nummer.

“Love Theme” start met een langzaam opbouwende, symfonische melodie, gespeeld door een klein orkest aan instrumenten. Na de eerste minuut vloeien de strijkers over in rustige elektronische beats. Al snel komt de engelachtige stem van Bonet op de voorgrond die het lied onmiddellijk een magisch Disneygevoel geeft. Het is echter het geheel van alle instrumenten, de beats en Bonets stem die de muziek zowel symfonisch, jazzy, lichtjes funky als weelderig doet klinken.

Nicolas Godin brengt nieuwe dromerige muziek van het betere niveau waar de zang van Kadhja Bonet goed bij aansluit. “Love Theme” is een van de zes nieuwe nummers op de Concrete and Glass Extended Edition die op 25 juni verschijnt. Dit album zal, naast deze samenwerking met Kadhja Bonet, ook “Another Side” bevatten, een collaboratie met het r&b-duo WE ARE KINGS.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

AIR @ De Roma: Op maansafari in hagelwitte pakken

Geen concert verkocht in 2024 sneller uit dan AIR in De Roma. De belofte dat het Franse duo hun iconische debuutalbum Moon…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Diana Krall, AIR, Patrick Bruel en meer naar Gent Jazz!

Vorig jaar sloegen we nog een kreet van opluchting toen we te horen kregen dat Gent Jazz van de dood gered werd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Newman – “Holy Love”

Wie kent dé hit nog van 2012? “Feel the love” van Rudimental was een ongeziene schijf met John Newman als hoofdartiest. Daarnaast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.