Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Otherkin – “All That Remains Won’t Be The Same”

Mogen we stilaan het tweede album van Otherkin verwachten? Het lijkt van wel. Na de release van hun single “Tombstone” vorige maand, heeft de alternatieve rockband uit Dublin nog een single voor ons. “All That Remains Won’t Be The Same” is een zwoele, maar harde rockschijf met een scheurende synthesizermelodie. De band wijkt af van haar standaard, ruwe rock en duikt in het spectrum van de elektronische muziek.

De track opent met een catchy synth-riff die meteen de toon zet. Het zou perfect passen in de soundtrack van een Hasselhoff-klassieker, en heeft zelfs wat weg van de soundtrack van Drive (aanrader, n.v.d.r.). Toch herinnert Otherkin je er graag aan dat het een rockband is, en na een goede minuut opbouw beginnen de gitaren de synth te ondersteunen. Ze sluiten perfect op elkaar aan en ook de ietwat puberale rockstem van David Anthony draagt zijn steentje bij. De opbouw en climax van het nummer klinken heel melodisch, alsof ze uit een soort 80’s rock opera komen. Het zou ons niet verbazen mocht het nummer nog in trailers opduiken.

“All That Remains Won’t Be The Same” is een veelbelovende single die de luisteraar warm zal maken voor het komende album. De nieuwe duistere, alt-wave klank is een mooie variatie op het eerdere werk van de band en zal veel fans plezier doen. We vragen ons af of ze binnen dit genre zullen verdergaan, of ons nog meer verrassen met hun experimentaties.

In Augustus speelt de band op het Indiependence festival in Cork, Ierland. Hopelijk mogen we ze ook in ons landje verwachten.

Facebook / Spotify

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Sobertrist – Compromise (★★★★): Muzikaal liefdeskind van Jeff Buckley, Radiohead en Flying Horseman

Sobertrist timmert al enkele jaren aan de weg. Met Compromise brengt de groep een eerste selectie muziek uit. De muziek als conventionele…
AlbumsRecensies

Labasheeda – Status Seeking (★★★½): De wilde jaren negentig roepen

Het Nederlandse Labasheeda ontstond halverwege de jaren nul rond violiste Saskia van der Giessen en gitarist Arne Wolfswinkel. De twee zijn duidelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faithless - "Synthesizer" (feat. Nathan Ball)

Stop maar met treuren om het einde van Faithless, want de pioniers van de dancemuziek zijn weer helemaal terug. Toen Maxi Jazz,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.