Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Otherkin – “All That Remains Won’t Be The Same”

Mogen we stilaan het tweede album van Otherkin verwachten? Het lijkt van wel. Na de release van hun single “Tombstone” vorige maand, heeft de alternatieve rockband uit Dublin nog een single voor ons. “All That Remains Won’t Be The Same” is een zwoele, maar harde rockschijf met een scheurende synthesizermelodie. De band wijkt af van haar standaard, ruwe rock en duikt in het spectrum van de elektronische muziek.

De track opent met een catchy synth-riff die meteen de toon zet. Het zou perfect passen in de soundtrack van een Hasselhoff-klassieker, en heeft zelfs wat weg van de soundtrack van Drive (aanrader, n.v.d.r.). Toch herinnert Otherkin je er graag aan dat het een rockband is, en na een goede minuut opbouw beginnen de gitaren de synth te ondersteunen. Ze sluiten perfect op elkaar aan en ook de ietwat puberale rockstem van David Anthony draagt zijn steentje bij. De opbouw en climax van het nummer klinken heel melodisch, alsof ze uit een soort 80’s rock opera komen. Het zou ons niet verbazen mocht het nummer nog in trailers opduiken.

“All That Remains Won’t Be The Same” is een veelbelovende single die de luisteraar warm zal maken voor het komende album. De nieuwe duistere, alt-wave klank is een mooie variatie op het eerdere werk van de band en zal veel fans plezier doen. We vragen ons af of ze binnen dit genre zullen verdergaan, of ons nog meer verrassen met hun experimentaties.

In Augustus speelt de band op het Indiependence festival in Cork, Ierland. Hopelijk mogen we ze ook in ons landje verwachten.

Facebook / Spotify

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles ...And You Will Know Us by the Trail of Dead - "No Confidence" & "Salt in Your Eyes"

Als een artiest na enkele jaren stilte plots met nieuwe muziek komt, volgt meestal ook een nieuw album. Dit is dan ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Afghan Whigs - "I'll Make You See God"

Na vijf jaar stilte is het eindelijk zover. The Afghan Whigs, rockband uit Cincinnati, brengt een nieuwe single uit en dat voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dutch Mustard - "What The People Want"

Ongeveer een maand geleden maakten we kennis met Dutch Mustard (Sarah-Jayne Riedel) toen ze haar debuutsingle “A Song For Dreamers” uitbracht. We…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.