Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cuco – “Hydrocodone”

Wijzer dan wat informatie over pizza, die te heet schijnt te zijn, word je niet van zijn Spotify bio. Met bijna twee miljoen luisteraars per maand op Spotify alleen, is er toch merkwaardig weinig informatie over hem te vinden op het wereldwijde web. Cuco, een uit Californië afkomstige Amerikaans-Mexicaanse zanger, houdt het dan ook graag dromerig en luchtig. Ondertussen is hij al twintig jaar oud, maar verkocht op slechts zeventienjarige leeftijd al menig concertzaal uit. Best indrukwekkend voor zo een jonge knaap, al zullen fans van Billie Eilish hiervan niet echt van hun stoel geblazen worden. Zijn tot dusver grootste hit “Lo Que Siento” kreeg zelfs een co-sign van niemand minder dan Kevin Abstract (van Brockhampton) en Steve Lacy. Hij bracht de voorbije jaren als Cuco al verschillende ep’s en singles uit. Het gros hiervan nostalgische songs, stuk voor stuk ‘summer love jam’ waardig.

Zijn nieuwste single draagt de naam van de pijnstiller Hydrocodon, een van onder meer codeïne afgeleide opiaat. Het is dan ook geen verrassing dat “Hydrocodone” uitermate ontspannend en verdoofd klinkt. Cuco zit immers volledig alleen in zijn kamer en heeft te kampen met liefdesblues. De song wordt vergezeld door een toepasselijk mistige video, waarin hij wanhopig in zijn zetel vertoeft. Een nummer op het lijf geschreven van een lange avondlijke busrit.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #17

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…
LiveRecensiesUitgelicht

Primavera Sound 2019: Coachella vibes aan de Mediterrane zee

Primavera Sound in Barcelona stond dit jaar in het teken van the new normal waarbij ze voornamelijk diversiteit wilden benadrukken. Dit geldt…
FeaturesFestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Primavera Sound 2019: Diverse line-up met voor ieder wat wils

Deze week wordt in Barcelona het startschot van de festivalzomer gegeven met Primavera Sound. Vorig jaar lag de focus meer op hiphop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.