Nieuwe singles

Nieuwe single The Mystery Lights – “I’m So Tired (of Living in the City)”

Inclusief analoog opnamemateriaal, productiegoeroe van Daptone en een soulvolle filter op alles richting de noisy en psychedelische kant van de sixties, stormt Mystery Lights op hun tweede plaat af. Too Much Tension! verschijnt op 10 mei via Wick, een imprint van Daptone Records.

Wick combineert de kunde van Daptone met de vrijheid respectvolle retro omver te werpen. In 2016 was er al de debuutplaat die dankzij een stijl van verwilderde garage rock in de VS de aandacht trok. Voorlopig verstopt Mystery Lights zich nog aan de andere kant van het water – zowel op vlak van naamsbekendheid als bestemmingen voor de album tour. Maar 2019 biedt de mogelijkheid hier verandering in te brengen en via nieuwe single “I’m So Tired (of Living in the City)” toont de band hun essentie gebald in één nummer.

Natuurlijk zoekt Mystery Lights verder dan pakweg The Leaves, Seeds en Sonics aangevuld met schakering van wat latere psychedelische lijnen. Ook invloeden van Velvet Underground worden niet geschuwd en het is aangenaam te herontdekken hoe bands begin jaren 2000 – via garage rock revival – de meer noisy kant van de sixties interpreteerden. Ook een recentere uithoek van indie en garage is uit soortgelijke ideeën ontstaan, waardoor “I’m So Tired” klinkt als het resultaat van een parallelle tijdlijn. Dezelfde zoektocht van herinterpretatie, maar met een globaal soulvoller en meer ontwikkeld resultaat. Hier en daar hoor je zelfs een kleine ode aan protopunk om het retrofuturische helemaal af te werken.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thee Sacred Souls - "Love Is The Way"

Thee Sacred Souls is dé nieuwe revelatie in de soulwereld. In 2019 werden ze tijdens een van hun eerste optredens ooit ontdekt…
AlbumsRecensies

The Budos Band - V (★★★★): Gitzwarte funk

Jazz-rock, funk, psychedelische rock, jazz-funk, afrobeat… Allemaal zijn het termen die bij vele muziekfans positieve associaties oproepen, maar bij nogal wat luisteraars…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Budos Band - "Veil of Shadows"

Na de eerste twee tracks die ons moet opwarmen voor Budos V (12 april Daptone Records) werden alle ruiten reeds ingeslagen, dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.