Festivalnieuws, Muzieknieuwtjes

Rock Werchter voor één dag Rock P!NK

Er is al heel wat gezegd, geschreven en verschenen rond de donderdag van Rock Werchter. De dag begint later dan normaal, het kleinste podium The Slope wordt het stilste plekje op de festivalweide, en de line-up is kwantitatief (en voor sommige critici ook kwalitatief) aan de magere kant. Daarnaast eindigt de festivaldag ook enkele uren vroeger dan normaal, om de aanwezige studenten de nodige rust te gunnen, zo vlak na de examens. De organisatie van het festival is niet bij de pakken blijven zitten, en stak de handen uit de mouwen om zijn bezoekers alsnog een memorabele donderdag voor te schotelen. Rock Werchter heeft zo besloten om een groot deel van de organisatie uit handen te geven aan de headliner van die dag: P!nk.

Als eerste verandering wil de Amerikaanse zangeres de naam van Rock Werchter voor één dag aanpassen naar Rock P!nk. Daarnaast laat de popartieste ook weten dat er op 27 juni een videoclip zal worden opgenomen van haar nieuwe single “Facts Don’t Care About Your Feelings”, maar ook daar blijft het niet bij. Naar analogie met de artiestennaam van Alecia Moore, vraagt P!nk aan het publiek om uitgedost in knalroze outfit naar het festival te komen, en zo de videoclip de nodige fleurigheid te geven. Sterker nog: bezoekers die weigeren in roze plunje naar Werchter af te zakken, zullen de toegang tot het festival worden geweigerd.

Het zal echter wel mogelijk zijn om roze poncho’s uit de merchandisecollectie van de Amerikaanse aan te schaffen tegen een democratische prijs, al wordt een concreet bedrag niet genoemd. Die poncho’s zullen overigens vervaardigd worden uit biologisch afbreekbaar materiaal, dat oplosbaar is in water. Zo wil de Amerikaanse ook Students For Climate een hart onder de riem steken, en kan het klimaatgespijbel die donderdag gewoon in Werchter plaatsvinden. Alle artiesten die die dag geprogrammeerd staan worden ook verplicht om een nummer van P!nk te coveren, zodat elke festivalganger sowieso een portie P!nk voorgeschoteld krijgt.

Dat 27 juni 2019 een Werchterdag wordt zoals we er nog nooit een beleefden, staat nu al vast. Stiekem kijken we nu al uit naar een rozegekleurde Werchterwei, die hopelijk flink gevuld geraakt. De ticketprijs werd op vraag van P!NK overigens op 105 euro gehouden, vanuit de overtuiging dat dit een ongezien exclusief totaalspektakel moet worden. Dat belooft!

1 april 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief