Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Great Mountain Fire – “Look Up”

© Koen Kempeneers

Ook Brussel is een muzikaal bruisende stad die veel te bieden heeft, denk dan maar indierockgroep Great Mountain Fire. Het vijftal is al een tijdje bezig met het maken van muziek, maar na 2015 viel het opeens op vlak van releases stil rond de band. Hun laatste wapenfeit Sundogs verschafte hun een plaats op de affiches van Iceland Airways, Les Ardentes, Dour en Boomtown en natuurlijk nog een heleboel shows in België en omstreken. Op hun Facebook viel de afgelopen maanden al te zien dat de groep terug bezig is aan nieuw materiaal en vandaag is het dan eindelijk zover met de release van het gloednieuwe “Look Up”.

Geen flauwe aprilgrap, maar wel een ijzerstrerk nummer: zo laten de mannen van Great Mountain Fire opnieuw van zich horen. Een monter gitaardeuntje zorgt alvast voor een swingend begin, een lijn die de band doorheen het hele nummer doortrekt. “Look Up” heeft wel iets weg van Parcels en daarmee trekken ze nog meer de discokant op. De drive van het nummer zet ons al snel aan het dansen en ook de synths mogen zich laten horen. Wij klagen alvast niet, want het totaalplaatje van “Look Up” klopt helemaal en doet ons zelfs nog harder uitkijken naar een hopelijk warme zomer. Great Mountain Fire viert dus hun grote rentree en we kijken al uit naar wat de heren nog zo in petto hebben.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1 april 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief