Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Great Mountain Fire – “Look Up”

© Koen Kempeneers

Ook Brussel is een muzikaal bruisende stad die veel te bieden heeft, denk dan maar indierockgroep Great Mountain Fire. Het vijftal is al een tijdje bezig met het maken van muziek, maar na 2015 viel het opeens op vlak van releases stil rond de band. Hun laatste wapenfeit Sundogs verschafte hun een plaats op de affiches van Iceland Airways, Les Ardentes, Dour en Boomtown en natuurlijk nog een heleboel shows in België en omstreken. Op hun Facebook viel de afgelopen maanden al te zien dat de groep terug bezig is aan nieuw materiaal en vandaag is het dan eindelijk zover met de release van het gloednieuwe “Look Up”.

Geen flauwe aprilgrap, maar wel een ijzerstrerk nummer: zo laten de mannen van Great Mountain Fire opnieuw van zich horen. Een monter gitaardeuntje zorgt alvast voor een swingend begin, een lijn die de band doorheen het hele nummer doortrekt. “Look Up” heeft wel iets weg van Parcels en daarmee trekken ze nog meer de discokant op. De drive van het nummer zet ons al snel aan het dansen en ook de synths mogen zich laten horen. Wij klagen alvast niet, want het totaalplaatje van “Look Up” klopt helemaal en doet ons zelfs nog harder uitkijken naar een hopelijk warme zomer. Great Mountain Fire viert dus hun grote rentree en we kijken al uit naar wat de heren nog zo in petto hebben.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1768 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Great Mountain Fire - "Caroline"

De vijfkoppige indiepopband Great Mountain Fire, afkomstig uit Brussel, is actief bezig met het uitbrengen van nieuwe plaatjes. Hun laatste album Sundogs…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Great Mountain Fire - “Move On”

Great Mountain Fire is terug met een nieuwe single, “Move On”. Hun laatste album Sundogs dateert al van 2015 en hoewel ze…
LiveRecensies

Faon Faon, Piano Club en Leaf House, drie Belgische (beloftevolle) bands van over de taalgrens voor de prijs van één!

Met FAON FAON, Leaf House en Piano Club kon je maar liefst 3 Franstalige Belgische bands op één avond aan het werk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.