Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Great Mountain Fire – “Caroline”

De vijfkoppige indiepopband Great Mountain Fire, afkomstig uit Brussel, is actief bezig met het uitbrengen van nieuwe plaatjes. Hun laatste album Sundogs verscheen in 2015 en sindsdien is het verdacht stil geweest. Hun nieuwste single “Caroline” is een voorproefje voor Movements, dat later dit jaar zal uitkomen.

“Caroline” gaat over een Brussels figuur dat de straten vult met zijn emoties, een man verkleed als vrouw. Het maakt de mens nieuwsgierig en werkt tegelijkertijd intimiderend, grotendeels door de ongekende vrijheid van dit legendarische figuur. Op zoek naar het nieuwe, het dansbare, het verdrietige, het gelukkige. Geprikkeld door dit allegorisch personage is de Brusselse band aan de slag gegaan. Een dansbaar juweeltje dat een ode brengt aan de zomer. Eentje om rond te dwalen in de stad of eentje om een plekje op de dansvloer te claimen. Deze vreugdevolle escapade wordt ingezet met een gesyncopeerde synth en een speelse gitaarlus. De warme deuntjes zorgen voor een soul/afrofunk indruk. Hun herkenbare groovy beats lopen samen met het zwoele stemgeluid van Thomas de Hemptinne. Een gezonde mix à la Balthazar met muzikale ondertonen die vergelijkbaar zijn met Metronomy als je het ons vraagt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 juli 2020

About Author

Femke Ruymbeek


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief