Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WZA – “Funky Tears”

“Funky Tears” is de titel van het nieuwe nummer van WZA (uit te spreken als wizza). De titel verklapt de flinke dosis funk die we voorgeschoteld krijgen en dat zijn we wel gewend van WZA. Vorige maand kregen we het nummer “Boo” te horen, dat net zoals “Funky Tears” deel uitmaakt van de ep Wigga II. De release van Wigga II staat gepland op 12 april en zal bestaan uit vier nummers. De voornaamste wizard achter dit werk is Wouter Souvereyns, bandlid van Warhola en Polaroid Fiction. Daarnaast werkte hij ook al samen met Tsar B.

“Funky Tears” grijpt je vanaf de eerste seconde moeiteloos vast in een groovy vibe. WZA’s sexy en flirterige stem zit daar voor een groot deel tussen en doet ons wat denken aan de Amerikaanse JMSN. Dankzij het catchy en redelijk poppy refrein, zou dit nummer wel eens kunnen aanslaan bij het bredere publiek. Hoewel we WZA liever net iets minder poppy horen, wordt de (funky) eigenheid behouden dankzij de creatieve tussenstukken en de vocals. Eén ding is alleszins zeker: een blauwtje lopen klonk nog nooit zo funky.

Op 5 april komt de videoclip voor “Funky Tears” uit. Wie de magie van WZA liever in levenden lijve ervaart, kan ze aan het werk zien op 20 april als supporting act voor SX in Maastricht (de Muziekgieterij) en op 30 april in Gent (BarBroos).

Facebook 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Paul Weller - Fat Pop (★★★½): Nog steeds even stijlvol

Paul Weller is één van de officieuze ambassadeurs van de klassieke Britse popcultuur. De zestiger is dan ook al enkele decennia actief…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN - "Vandaag"

Gisterenavond ging op Canvas de spraakmakende docu-reeks FC United van start, waarin bekende voetballers zoals Romelu Lukaku, Kassandra Missipo en Vadis Odjidja…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Carroll Kirby - "Rainmaker"

Wie de voorbije jaren naar Solange, Frank Ocean of Harry Styles luisterde, zal ook wel, bewust of niet, het werk van John…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.