Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WZA – “Funky Tears”

“Funky Tears” is de titel van het nieuwe nummer van WZA (uit te spreken als wizza). De titel verklapt de flinke dosis funk die we voorgeschoteld krijgen en dat zijn we wel gewend van WZA. Vorige maand kregen we het nummer “Boo” te horen, dat net zoals “Funky Tears” deel uitmaakt van de ep Wigga II. De release van Wigga II staat gepland op 12 april en zal bestaan uit vier nummers. De voornaamste wizard achter dit werk is Wouter Souvereyns, bandlid van Warhola en Polaroid Fiction. Daarnaast werkte hij ook al samen met Tsar B.

“Funky Tears” grijpt je vanaf de eerste seconde moeiteloos vast in een groovy vibe. WZA’s sexy en flirterige stem zit daar voor een groot deel tussen en doet ons wat denken aan de Amerikaanse JMSN. Dankzij het catchy en redelijk poppy refrein, zou dit nummer wel eens kunnen aanslaan bij het bredere publiek. Hoewel we WZA liever net iets minder poppy horen, wordt de (funky) eigenheid behouden dankzij de creatieve tussenstukken en de vocals. Eén ding is alleszins zeker: een blauwtje lopen klonk nog nooit zo funky.

Op 5 april komt de videoclip voor “Funky Tears” uit. Wie de magie van WZA liever in levenden lijve ervaart, kan ze aan het werk zien op 20 april als supporting act voor SX in Maastricht (de Muziekgieterij) en op 30 april in Gent (BarBroos).

Facebook 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2023

2023 was alweer goed gevuld met nieuwe muziek. Niet alleen internationale kleppers deden onze harten sneller slaan, maar ook op Belgische bodem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.