Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Interpol – “The Weekend”

© CPU – Bert Savels

Nog geen jaar na de release van Marauder is Interpol al terug met een gloednieuwe ep. In januari konden we daar met “Fine Mess” al de titeltrack uit horen, en vandaag brengt de band “The Weekend” uit. De vijf nummers op de ep werden opgenomen in dezelfde sessie als Marauder, dus de sfeer van die plaat kruipt er wel wat in. Iets donkerder dus en bijgevolg ook iets ruiger, Interpol zoals we het graag horen. Nieuwe single “The Weekend” haalt alvast het beste van een oude Interpol naar boven.

Post punk is terug hip en dat heeft ook Interpol door. Ze verliezen zich niet in oeverloos gepalaver met de gitaren, maar gaan op “The Weekend” gewoon recht vooruit. Het resultaat mag er dan ook wezen, en met een extreem aanstekelijk refrein hebben ze zelfs nog eens een bescheiden hit geschreven. Het is vreemd dat deze song niet op Marauder zelf te vinden was, want het toont alle sterktes van de band in één song. Een heerlijk nummer dat uitblinkt in de kracht die de band ooit uitstraalde, en nu dus terug naar boven haalde. Meer van dat!

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy & RAYE - "The Weekend"

Stormzy kwam, zag en overwon bij zijn passage op Rock Werchter. Naast een geweldige artiest, bewees hij ook een echte performer te…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.