Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Drugdealer ft. Weyes Blood – “Honey”

Met nog anderhalve maand te gaan tot nieuwe album Raw Honey krijgen we nogmaals een nieuwe single van Drugdealer voorgeschoteld. “Honey” volgt op de frivole single “Fools” en is een samenwerking met goede vriendin Weyes Blood, met wie hij in het verleden al meermaals de krachten bundelde. Over een goede teamsfeer beschikken ze dus op zijn minst al. Het volledige album Raw Honey is beschikbaar op 19 april en is het tweede album van Michael Collins als Drugdealer.

Nederig laat Drugdealer op “Honey” het overgrote deel van het zingen aan Weyes Blood over. Een positie in de voorgrond die ze met verve inneemt. Desalniettemin dirigeert Michael Collins vanop de achtergrond het nummer een milde drugstrip in. Het is deze gladde sound waarvoor Collins gewoonlijk opteert onder het moniker Drugdealer. Voor de meer onthutsende ervaringen moet je eerder zijn bij meer experimentele projecten, met namen als Run DMT en Silvia Plath. De laatste minuut van de meer dan vier minuten durende country-rock song besluiten ze ons vaarwel te zeggen met een collectieve laatste zucht, terwijl ze zachtjes wegdeemsteren. Tot in de Botanique op 23 mei zouden we zeggen!

28 maart 2019

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief