Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Cage The Elephant ft. Beck – “Night Running”

Een Grammy winnen, het legt bands geen windeieren. Zo ook Cage The Elephant die op 19 april een opvolger voor hun Grammy winnend album Tell Me I’m Pretty uitbrengen. Uit Social Clues hoorden we al “House Of Glass” en “Ready To Let Go” en nu komt de groep met een samenwerking. Beck, ook geen onbekende bij de Grammy’s, verzorgt namelijk vocals op hun nieuwste single “Night Running”. Het resultaat lijkt beide artiesten wat uit hun normale sound te trekken, en net dat maakt het interessant.

Gitaren moet je even zoeken op de nieuwe van Cage The Elephant, maar er kruipen wel heel wat andere invloeden in de song. Zo hoor je een bluesy, zelfs naar de reggae neigende, sfeer en geeft de stem van Beck ook een uitstekende meerwaarde aan de song. Zijn invloed beperkt zich in grote mate, maar we horen toch dat hij zijn sound van op zijn nineties platen mee heeft gebracht. De interactie tussen de band en Beck blijkt dan ook een schot in de roos voor beide muzikanten. Na twee luisterbeurten blijft de song hangen en blijf je dingen ontdekken, zo is er zelfs een saxofoon te horen in de song.

Boeiend! Uitkijken naar de volledige plaat.

28 maart 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief