Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Cage The Elephant – “House of Glass”

De Amerikaanse indierockband Cage The Elephant brengt op 19 april hun langverwachte nieuwe plaat Social Cues uit, de opvolger is van het inmiddels vier jaar oude Tell Me I’m PrettyHet zestal uit Kentucky is al actief sinds 2006 en kende de afgelopen jaren een enorme populariteitsgroei over de hele wereld en maakt zich deze zomer op voor een grote open air tour door de VS. Met producer John Hill hebben ze alvast een grote naam weten te strikken, want hij werkte al samen met Eminem en Kings of Leon en werd al genomineerd als ‘Producer of The Year’ bij de Grammy-awards. Met “House of Glass” krijgen we een tweede single uit die nieuwe plaat nadat ze eerder al “Ready To Let Go” losten.

Cage The Elephant weet hoe je goede rocknummers moet schrijven, want “House of Glass” is er weer boenk op. Een smerige baslijn en wat edgy gitaren zorgen voor een volle klank die zich snel in onze oren weet te nestelen. De zang van frontman Matt Schultz is op “House of Glass” iets dieper dan normaal wat ervoor zorgt dat het nummer iets heviger binnenkomt. De chorus is weer zeer groots en bombastisch en klinkt heel herkenbaar als Cage The Elephant. Wij gaan “House Of Glass” nog een paar keer opzetten, want het nummer stoomt ons nu al helemaal klaar voor Social Cues.

Facebook

Benieuwd naar nog meer muziek? Volg ons op Spotify!

8 maart 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief