Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cage The Elephant – “House of Glass”

De Amerikaanse indierockband Cage The Elephant brengt op 19 april hun langverwachte nieuwe plaat Social Cues uit, de opvolger is van het inmiddels vier jaar oude Tell Me I’m PrettyHet zestal uit Kentucky is al actief sinds 2006 en kende de afgelopen jaren een enorme populariteitsgroei over de hele wereld en maakt zich deze zomer op voor een grote open air tour door de VS. Met producer John Hill hebben ze alvast een grote naam weten te strikken, want hij werkte al samen met Eminem en Kings of Leon en werd al genomineerd als ‘Producer of The Year’ bij de Grammy-awards. Met “House of Glass” krijgen we een tweede single uit die nieuwe plaat nadat ze eerder al “Ready To Let Go” losten.

Cage The Elephant weet hoe je goede rocknummers moet schrijven, want “House of Glass” is er weer boenk op. Een smerige baslijn en wat edgy gitaren zorgen voor een volle klank die zich snel in onze oren weet te nestelen. De zang van frontman Matt Schultz is op “House of Glass” iets dieper dan normaal wat ervoor zorgt dat het nummer iets heviger binnenkomt. De chorus is weer zeer groots en bombastisch en klinkt heel herkenbaar als Cage The Elephant. Wij gaan “House Of Glass” nog een paar keer opzetten, want het nummer stoomt ons nu al helemaal klaar voor Social Cues.

Facebook

Benieuwd naar nog meer muziek? Volg ons op Spotify!

1290 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spoon - "No Bullets Spent"

Tijdens hun bijna drie decennia durende carrière heeft Spoon zijn erfenis binnen de indierock voortdurend verfijnd en hebben ze een onmiddellijk herkenbaar…
AlbumsRecensies

Cage The Elephant - Social Cues (★★★★): Hoe liefdesverdriet tot mooie muziek leidt

Met Social Cues is Cage The Elephant niet meer aan z’n proefstuk toe, het is al het vijfde album van de Amerikaanse rockband. Toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cage The Elephant - "Goodbye"

Cage The Elephant, dat is de Amerikaanse rockband achter Matt Shultz die sinds 2006 energieke liedjes aan de man brengt. Bij ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.