LiveRecensies

Poppy Ajudha @ AB Club: Londense club kid met groeiproblemen

De 22-jarige Londense zangeres Poppy Ajudha groeide op in een nachtclub. We waren dus ook niet verwonderd dat ze heel veel plezier had in een (onterecht) matig gevulde AB Club. Afgelopen jaar bracht ze twee ep’s uit, die doordrenkt waren van jazz, r&b en soul. Patience, de recentste, greep de aandacht van het invloedrijke Vevo DSCVR, terwijl twee jaar eerder het vermaarde COLORS het talent in de spotlight zette in een livesessie. Met twee muzikanten aan haar zij trekt ze nu voor het eerst door Europa om te tonen wat ze live allemaal kan. 

Op 1 februari stond de Brusselse zangeres Camille Camille op ons Dansende Beren verjaardagsfeest, waar ze met haar intieme folkmuziek wist te ontroeren. Het was de eerste show van de artieste sinds ze knap vierde werd in Studio Brussel’s Nieuwe Lichting. Met inmiddels al wat shows op de teller, stond ze gisterenavond als voorprogramma in de AB Club. Met haar gitaar in handen bracht ze gedurende een halfuur haar melancholische folksongs die bewonderenswaardig mooi zijn. Haar loepzuivere stem meesterde elk falsetto en begeesterde. Indrukwekkend wat ze in haar eentje op het podium brengt. 

https://www.instagram.com/p/BvSYXEzH0NW/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer dan tien minuten te laat komen tijdens je Belgisch podiumdebuut laat niet meteen de beste indruk achter bij de fans. Als je openingsnummer dan ook weinig te bieden heeft en het publiek meer zit te babbelen dan mee te zingen, weet je eigenlijk al hoe laat het is. “She is The Sum” boeide gewoon te weinig en de som van de negatieve factoren was spijtig genoeg te groot. Gelukkig was “Love Falls Down” al iets smoother en interessanter, maar vuur vatte het absoluut niet…

Misschien lag het aan ons, maar we geraakten helemaal niet in de sfeer van het concert. Te veel achtergrondgebabbel en weinig spannende live-uitvoeringen zorgden ervoor dat we het begin niet echt boeiend vonden. Gelukkig greep bijna halfweg de set “The Man You Aim To Be” eindelijk onze aandacht en werden we in een mooi muzikaal stuk met sterke tekst getrokken. Voor het eerst hadden we het gevoel dat alles juist zat en dat het plaatje klopte. Een deugddoend lichtpunt in het tot dan makke setje.

Alweer zakte de set in, wat ook voor een groot deel aan het publiek lag. Tijdens bijvoorbeeld “When You Watch Me”, waarop Poppy zichzelf op de gitaar begeleide en een sfeer wilde neerzetten, speelden enorm luide mensen aan de bar haar parten en kwam het nummer niet over zoals ze het gepland had. Aan initiatief ook geen gebrek, want tijdens “Low Ride” riep ze haar fans op om te dansen, en voor haar nieuwste single “Devil’s Juice” moesten de handen op elkaar. Als het publiek dan lauw reageert, op een handvol fans op de eerste rij na, weet je dat er iets niet klopt.

We hadden enorm veel hoop voor de show, want we zagen in Ajudha een rijzende ster die al snel harten zou kunnen veroveren, maar de show miste om een of andere reden pit. Houvast gaven voornamelijk het uitstekende “White Water” en het onuitgebrachte “Strong Woman”, waarop ze sterk uit de hoek kwam. Moest de Londense zangeres helemaal willen doorbreken, zouden we haar aanraden om voornamelijk in de stijl van die twee sterkhouders te werken. Live kwamen de andere nummers vaak wat futloos over en daar kon de uitstraling van de zangeres niet veel aan veranderen. We onthouden van haar Belgische debuut vooral haar sterke teksten en de verhalen die ze wilt vertellen, maar die in een AB Club hun gehoor niet kregen. Spijtig.

Setlist:

She is The Sum

Love Falls Down

SI2Y

Spilling Into You

The Man You Aim To Be

Where Did I Go

Low Ride

Devil’s Juice

When You Watch Me

White Water 

 

Strong Woman

Tepid Soul

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Jack Vamp & The Castle of Creep @ Ancienne Belgique (AB Club): Zwoel, funk en indierock

Velen onder ons leerden Jack Vamp & The Castle of Creep kennen toen de band rond Arthur Boussiron vorig jaar De Nieuwe…
InstagramLiveRecensies

Martha Da’ro @ Ancienne Belgique (AB Club): De perfectie loslaten

De rijzende ster die Martha Da’ro een paar jaar geleden was, verdween na de release van haar debuut-ep Cheap Wine & Paris…
InstagramLiveRecensies

Goose (US) @ Ancienne Belgique (AB Club): Zweven en vliegen

Als je de naam Goose hoort, dan denk je als Belg spontaan aan onze landgenoten met de Belpopklassieker “Synrise”. Sinds enkele jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.