Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tom Ford – “Love You” (feat. Poppy Ajudha)

De naam Tom Ford doet misschien niet direct een muzikaal belletje rinkelen, en erg vreemd is dat ook niet. De singer-songwriter, gitarist en producer was tot nu toe altijd actief achter de schermen, als productionele sidekick van beloftevolle artiesten zoals Col3trane en Poppy Ajudha. Ford treedt nu met volle overtuiging uit de schaduw, als volwaardige solo-artiest. Debuutsingle “Love You” is alvast een dromerig funky binnenkomer, waarbij r&b/soul-ster Poppy Ajudha symbolisch optreedt als de ideale gastvrouw.

“Love You” gaat over die eerste spannende en onzekere pre-koppel fase waar geliefden elkaar wel of net niet de liefde verklaren, en aftasten of die andere persoon in jou wel een potentiële partner ziet. Wie zet de eerste stap en hoe reageer je? Het is die hoopvolle verwachting die centraal staat op het debuut van Ford. Beide artiesten slagen er ook zeker in om die dromerige prikkeling om te zetten naar de sfeer van het nummer, met een funky sensualiteit die de hoopvolle spanning goed benadert. Ford voorziet het nummer van een flinke trippy klankbubbel met zweverige synthprikkels waar Mac DeMarco fans ongetwijfeld hun plezier aan beleven. De soulvolle stem van Ajudha voegt er op haar eigen manier een elegante tederheid aan toe en brengt ons zo naar een andere, kleurrijke dimensie. Wie naar het einde toe (verbazend genoeg) nog niet in een andere wereld vertoeft, komt ongetwijfeld aan zijn trekken met de funky gitaarriffs die Ford er als laatste vlotjes overheen legt.

“Love You” is een zweverig debuut met een magisch funkrandje dat we met plezier nog eens terughoren. We zijn benieuwd naar welke planeet Ford ons de volgende keer brengt. Er ligt namelijk blijkbaar al een pak ander materiaal klaar dat we in de komende maanden te horen zullen krijgen.

Wie de zweverige melodie ook graag eens visueel tot leven ziet komen, bekijkt best eens de psychedelische video, waar geanimeerde versies van Ford en Ajudha letterlijk in een fantasierijke cartoonwereld rondzwerven.

Tom Ford: Instagram

Poppy Ajudha: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Poppy Ajudha - THE POWER IN US (★★★½): Op de muzikale barricades

Je hoeft vandaag absoluut geen helderziende te zijn om te beseffen dat onze maatschappij aan elkaar hangt met scheefgetrokken machtsverhoudingen, seksisme en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha - "LONDON'S BURNING"

De Britse soulstem Poppy Ajudha zagen we in 2019 nog een overtuigende show geven in de AB Club en sindsdien bleef ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha - "Weakness"

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.