Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trixie Whitley – “May Cannan”

Volgende week komt eindelijk het nieuwe album, Lacuna, van Trixie Whitley uit. Het is haar eerste echte studioalbum sinds 2015, toen ze met Porta Bohemica één van de leading ladies van de Belgische muziekindustrie werd. Ze loste onder meer al “Long Time Coming“, “Touch” en “Heartbeat“. Die nieuwe nummers lieten een nieuwe kant van Trixie zien en ook op haar vierde single ontdekken we beetje bij beetje wat meer van de Belgisch-Amerikaanse.

“May Cannan” kenmerkt zich door een onheilspellende intro, die vakkundig openbloeit in een opgefokte synthlijn. Whitley is haar voeling met het mysterieuze en het donkere duidelijk nog niet verleerd. We krijgen van deze single een echte girlpower vibe, het klinkt allemaal heel dreigend en sinister, zo hebben we onze Gentse trots het liefst! Ookal dateert haar debuutalbum ondertussen al van 2013, we krijgen nog altijd het gevoel dat Trixie Whitley een vat vol geheimen is. Dit maakt het net zo plezant, je weet nooit hoe ze uit de hoek komt. Deze single is ook duidelijk experimenteler dan haar vorige singles, wat ons alleen maar nieuwsgieriger maakt. Nog maar een weekje wachten!

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2022 (Festivaldag 1): Zon, zee en melancholie

Er hangt altijd een spannend sfeertje van anticipatie in de lucht wanneer we voor het eerst een gloednieuw festival betreden. Dat die…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single St. Solaire - "Videotape"

Na ruim twee jaar in de studio kondigen de heren van de indiepopband St. Solaire hun debuutalbum you=me aan. De release van…
LiveRecensies

Trixie Whitley @ De Roma: Eind goed, al goed

Na een kleine tour door Europa en eigen land afgelopen winter was het tijd om terug te keren naar De Roma met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.