Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Trixie Whitley – “Touch”

© CPU – Ymke Dirikx

Trixie Whitley behoort tot de beste Belgische artiesten van de afgelopen jaren en heeft met Fourth Corner en Porta Bohemica twee mooie albums uitgebracht. Op de derde langspelers was het echter wachten tot nu, want dit jaar zou Whitley haar nieuwe album verschijnen, geproducet door Run The Jewels producer Little Shalimar. De single “Heartbeat” uit april 2018 was de eerste voorsmaak van de samenwerking en ook in intieme shows in o.a. de Rotonde van de Botanique liet ze al een beetje nieuw werk horen. Op Pukkelpop gaf ze dan een exclusief comeback optreden en ook de Lotto Arena was voor vrijdag 14 december geboekt, maar het concert werd geannuleerd. 

“Touch” heeft dezelfde ruwe, eclectische sound als voorganger “Heartbeat”, maar klinkt toch iets toegankelijker. De fragiliteit die Whitley in de afgelopen albums naar voren duwde, kent op het derde album geen vervolg, maar ook de nieuwe sound lijkt ons zeer interessant. Meerstemmigheid, een wederkerende beat en lichtjes oriëntalistische invloeden vormen een sterk geheel dat nog steeds van muzikaal topniveau is. Dat Trixie zichzelf heruitvindt en experimenteert moedigen we aan, want als de derde plaat even sterk is als “Touch”, heeft ze alweer een kanjer van formaat op haar naam staan.

 

4 januari 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief