Features

Zes tips voor De Roma

©CPU – Ymke Dirikx

Wie onze site af en toe in de gaten houdt, heeft al gemerkt dat we bijna wekelijks tickets mogen weggeven voor de leukste evenementen en ook vandaag is het weer prijs. Onze vrienden van de prachtige concertzaal De Roma hebben weer een fantastische concertagenda vol opkomend, maar ook bewezen talent waaruit wij zes topconcerten kozen om enkele duotickets weg te geven.

Marissa Nadler (11/4)

De Amerikaanse zangeres en muzikante Marissa Nadler is intussen al bijna twintig jaar actief in de muziekwereld en dat werpt zijn vruchten af. Vorig jaar bracht ze haar achtste album For My Crimes uit, wat ze nu op een uitgebreide tour komt voorstellen. Met haar zachte, maar bij momenten ook duistere muziek weet ze te beklijven en grijpt ze je helemaal bij je nekvel. Ook live is dat het geval.

Lee Fields & The Expressions (28 april)

Sommige acts hebben geen introductie meer nodig. Lee Fiels & The Expressions hoort daar zeker bij. De soul & funk legende werd al vaak vergeleken met de icoon James Brown, maar Fields moet niet onder doen. In het verleden werkte hij vaak samen met Kool & The Gang en dat hoor je ook in zijn muziek. Samen met zijn band The Expressions tourt hij nog eens langs de mooiste concertzalen en zal hij zijn bewonderenswaardige stem nog eens bovenhalen. Op 28 april is de man zelfs jarig en viert hij zijn verjaardag in De Roma, dubbel zoveel plezier dus!

The Bony King Of Nowhere (30/4)

Soms is je inspiratie of drijfveer om iets te maken even op en moet je even een pauze nemen om te herbronnen. Dat is hetgeen Bonny King Of Nowhere deed na de release van Wild Flowers in 2015. Hij trok de natuur in en vond zijn nieuwe muzikale creativiteit in een sobere caravan. Met zijn nieuwe album Silent Days keerde hij fenomenaal terug en blies hij ons omver met zijn sterke arrangementen. Live ook meer dan de moeite.

Better Oblivion Community Center (8 mei)

De groep Better Oblivion Community Center is nog maar iets meer dan een maand geleden aan het publiek voorgesteld, maar is toch al één van de spannendste acts van het moment. De groep van Conor Oberst (lid van Bright Eyes en Monsters of Folk) en de jonge Phoebe Bridgers was meer dan een jaar een geheim project, maar kent dus nu eindelijk zijn levenslicht. Met een eerste studioalbum komt Better Oblivion Community Center voor het eerst naar België. Wie indie-fan is, moet hier bijzijn.

Daniel Romano (12 mei)

De Canadese singer-songwriter Daniel Romano heeft zich de laatste jaren enorm verder ontwikkeld. Nadat zijn eerste twee albums schommelden tussen sixties en seventies pop, kwam afgelopen jaar met Finally Free een uitstekend indiefolk album uit, waarmee hij een geheel nieuw facet van zijn talent toonde. Een waar talent dat eindelijk nog eens naar België afzakt om met zijn muziek te betoveren.

Gary Clark Jr. (21 juni)

Om af te sluiten mogen we nog een duoticket weggeven voor het uitverkochte concert van de blues en rockheld Gary Clark Jr., die nog maar net zijn nieuwe album uitbracht. Zijn populariteit lijkt inmiddels amper grenzen te kennen, want zijn shows verkopen binnen ‘no time’ door zijn sterke live reputatie uit. Wat Gary Clark Jr. zo uniek maakt is zijn dansbare muziek, die heel wat maatschappij kritische teksten bevat. Een ‘once in a lifetime’-artiest, die al snel een legende kan worden. Zijn show op Rock Werchter in 2016 was de eerste grote aanzet hiervoor.

We geven duotickets weg voor elk van deze concerten. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen: je stuurt een screenshot met bewijs dat je onze Facebookpagina liket naar wedstrijd@dansendeberen.be samen met een antwoord op volgende vraag: Hoe heet het nieuwe album van Gary Clark Jr.? (Tip: neem hier eens een kijkje). Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en vergeet ook je gegevens niet. Veel succes en tot in De Roma!

Extra tip: Wil je graag meer kans maken op tickets voor concerten, festivals en feestjes? Op onze Instagram geven we eveneens af en toe tickets weg. Volgen is de boodschap!

 

1532 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Gary Clark Jr. @ Ancienne Belgique : Het verleden, het heden en de toekomst in één avond

Gary Clark Jr. wordt door velen de toekomst van de Texas Blues genoemd. Echter is hij veel meer dan dat, want naast…
InstagramLiveRecensies

The Bony King of Nowhere @ Ancienne Belgique (AB Theater): De koning is herboren

Tijdens de derde dag van de Week van de Belgische Muziek trokken we naar de Brusselse AB voor een hartverwarmend optreden van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christian Lee Hutson - "Rubberneckers"

Het is absoluut geen schande mocht de naam ‘Christian Lee Hutson’ nog geen enkel belletje doen rinkelen. Toch is de kans groot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.