Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (11-17 maart)

Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (11-17 maart)

 

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week:

K-pop in slechte papieren: seksschandaal bij twee grote K-popsterren

Wie dacht dat sekstapes en prostitutie zich enkel voordeden in de rapwereld (R. Kelly), heeft het mis. Deze week kwam een groot seksschandaal aan het licht in de K-popwereld. K-pop staat voor Koreaanse Pop: perfect uitgevoerde danspassen op catchy popmuziek, gebracht door afgelikte mannen die met plastische chirurgie hun uiterlijk opsmukken. Seungri uit de grootste K-pop boyband Big Bang bekende deze week dat hij onder meer actief was in de prostitutie. Hij leverde meisjes aan zijn investeerders en zette hen onder druk met stiekem gefilmde seksvideo’s. Na verder onderzoek bleek dat hij deze video’s deelde in een WhatsApp-groep met andere K-popsterren. Zo blijkt ook zanger Jung Joon-Young seksvideo’s te hebben gemaakt en gedeeld van meisjes die hij eerst drogeerde. Fans reageren in shock op het nieuws en de twee zijn nu ook uit de muziekindustrie en hun respectievelijke bands gestapt. Het kan zijn dat op termijn ook nog andere namen in de K-popwereld bij dit dossier betrokken blijken te zijn.

Pinkpop: geen Eminem, maar wel Armin van Buuren

Vorige week vervolledigde Pinkpop de affiche van zijn 50e editie. Naast Fleetwood Mac en Mumford & Sons, zullen ook The Cure, Jamiroquai, Elbow, Lenny Kravitz, Armin van Buuren en Bastille te zien zijn in Landgraaf. Op zaterdagochtend ging de kaartenverkoop van start en deze week verklapte hoofdboeker Rob Trommelen aan Festileaks wie de affiche net niet haalde: ‘We hadden heel lang Eminem staan als headliner voor de zondag van de vijftigste editie. Hij zou op tour gaan door Europa met acht à twaalf shows.’ Maar de rapper cancelde die shows half december, gelukkig kon de DJ Armin van Buuren zijn plekje nog op tijd vervangen. Pinkpop vindt plaats op 8, 9 en 10 juni.

Kompass Klub: geen feestjes meer in Gent, wel last minute in Antwerpen

Kersverse burgemeester van Gent Matthias De Clercq liet discotheek Kompass Klub deze week voor vier maanden sluiten omwille van het overdreven druggebruik. Als het na twee maanden een kordaat drugsbeleid kan voorleggen, mag de club mogelijks vroeger open. In het Gentse uitgaansleven kwam er deze week veel protest. Dit weekend zou de vijfde verjaardag van hiphop-organisatie Thrillers plaatsvinden in Kompass Klub. Zij vonden net op tijd een andere locatie bij Kokorico. De vier uur durende dj-set van Amelie Lens op vrijdagavond werd verplaatst naar zondagavond in Antwerpen. Vele bekende figuren uit het nachtleven en fans van Kompass, deelden deze week steunbetuigingen via sociale media.

https://twitter.com/AmelieLens/status/1106597199226507264

Keith Flint (The Prodigy) overleden: (nog) geen standbeeld, wel steunbetuiging van Elton John

Vorige week deelden we het trieste nieuws over de dood van Keith Flint. De frontman van The Prodigy was erg geliefd. Uit een verrassende hoek kwam er deze week een steunbetuiging. Niemand minder dan Elton John bracht hulde aan de zanger in zijn radioshow Rocket Hour. Ondertussen is er een petitie gestart om een standbeeld van Flint in te richten in z’n thuisstad Braintree. Het doel van 6.000 handtekeningen is al ruimschoots overschreden en het nieuwe doel van 8.000 komt nu ook dicht in de buurt. Zelf tekenen? Dat kan hier. Op de petitie lezen we: ‘My parents generation had the Beatles & The Rolling Stones. My generation had The Prodigy, Manchester has Oasis, Braintree has The Prodigy.’

Bazart: (nog) geen platinum, wel goud

In september lanceerde Bazart zijn tweede album en dat haalt na vijf maanden Goud. Er werden in die tijd 10.000 exemplaren van hun album verkocht. De drie mannen kregen hun gouden plaat deze week overhandigd door de ochtenddj’s van Q Music.

Sam Smith: geen man of vrouw, maar wel non-binary

In een diepte-interview dat vrijdag verscheen op het Instagram-kanaal van Jameela Jamil, deed Sam Smith heel wat uit de doeken. Zo vertelde hij dat hij op z’n 12e een liposuctie onderging voor zijn borst omdat hij daar teveel oestrogeen aanmaakte en borsten kreeg. Naast de relatie tussen zijn mentale gezondheid en zijn lichaam, gaat het ook over zijn genderidentiteit. Smith vertelde de reporter dat hij zich als non-binaire of genderqueer identificeert. ‘Toen ik me ging inlezen over non-binariteit en genderidentiteit en hoorde wat mensen erover vertelden, dacht ik meteen: fuck, dit ben ik.(…) Volgens de zanger is hij dus geen man en ook geen vrouw. “Ik zweef ergens in het midden, alles is mogelijk.’ Het volledige half uur durende interview kan je hieronder herbekijken.

Red Hot Chili Peppers: geen gewone concertzaal, wel tussen de piramides

De Amerikaanse rockgroep trad afgelopen vrijdag op vlakbij de piramides van Gizeh. 10.000 fans konden live genieten van dit unieke decor, terwijl er via de livestream nog eens heel wat mensen meekeken naar dit unieke beeld. Het concert was onder meer een stunt van de toeristische dienst van Egypte die het land opnieuw wilt promoten nadat de revolutie in 2011 heel wat toeristen wegjaagde. Fans waren aanwezig uit 67 verschillende landen.

Bryce Dessner: geen nieuw National-album, wel een in z’n eentje

The National-groepslid Bryce Dessner zal op 5 april een nieuw solo album uitbrengen. El Chan is geen gewone plaat maar een klassiek album met drie composities van Dessner: “Concerto for Two Pianos”, “Haven” en “El Chan”, gebracht door pianistes Katia and Marielle Labèque. Dessner draagt het album op aan de regisseur Alejandro Gonzalez Iñárritu en z’n vrouw Maria Eladia Hagerman. De eerste single is nu al te beluisteren.

Björk: geen heruitgave op vinyl, wel op cassette

De Ijslandse zangeres zit in een retro mood. Ze lanceerde deze week een heruitgave van oude merchandise en kondigde donderdag ook nog eens aan dat ze al haar negen albums opnieuw zal uitbrengen, ditmaal op cassettes. Niet zomaar grijze saaie cassettes, maar in verschillende kleuren. Je kan ze apart kopen of het hele pakket bestellen, vanaf 26 april.

Twenty One Pilots: geen grafisch bureau voor nieuwe poster, wel de Clique

De Clique, zo noemen fans van Twenty One Pilots zichzelf, kreeg deze week een belangrijke opdracht. Op donderdag lanceerde de band een wedstrijd. Fans mogen hun fan art, geïnspireerd op het nieuwe album van het duo opsturen en daarmee zullen posters ontworpen worden. In totaal zullen er 32 winnaars zijn, een voor elke show die hun wereldtournee nog telt. Naast een geldprijs van 250 euro, krijgen winnaars ook twee tickets voor de show en een gesigneerd merch pakket. De hoofdwinnaar krijgt daarbovenop ook een vliegtuigticket om naar de laatste show van de tour in Columbus, Ohio te gaan, een hotelovernachting en een meet & greet met de twee bandleden.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart & Guusje - "Blijf Nog Even Hier"

Het was een mooie week voor de fans van Bazart, want naast het feit dat ze in blijde verwachting waren van een…
InstagramLiveRecensies

Sam Smith @ Sportpaleis: Sex, body & soul

Met nummers als “Money on My Mind”, “I’m Not the Only One” en “Stay with Me” wist Sam Smith 2014 om te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TWICE - "Hare Hare"

Als er iets is dat we van TWICE kunnen zeggen, is het wel dat ze druk bezig is. De Zuid-Koreaanse groep bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.