LiveRecensies

Tomorrowland Winter 2019 (The Gathering): Droomstart in de Alpen

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na drie dagen winterpret voor de festivalgangers, was het eindelijk tijd voor “The Gathering”, wat de officiële start van het festival inluidt. Voor we hier aan konden beginnen, stond er de liefhebbers eerst nog een dag vol ski-avonturen te wachten met onderweg onder andere Klingande, DJ Licious en Henri PFR op het programma. Onder een stralende zon werd het één van de mooiste dagen tot nu toe voor de skiërs, maar er werd toch vooral verlangend uitgekeken naar het avondprogramma.

In tegenstelling tot de zomereditie van het festival, vond The Gathering dit jaar plaats op vier verschillende locaties. In de naburige dorpen Oz, Vaujany en Auris werd het feestgedruis gestart om half drie terwijl Alpe d’Huez moest wachten tot zeven uur op de officiële opening. Zonder enige line-up bekend te maken, lagen de verwachtingen enorm hoog, maar Tomorrowland Winter heeft deze met glans ingelost.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het avondprogramma begon met de opening van de Garden of Madness in Alpe d’Huez. Met Bassness opende het festival onmiddellijk met een Franse deep house dj die de gestaag vullende Garden of Madness langzaamaan aan het dansen kreeg. De bij momenten tragere beats zorgden voor een rustig begin van de avond en misschien was dit ook maar goed. Afsluiten deed hij met klassiekers van Adam Beyer en Paul Kalkbrenner wat de sfeer er goed in bracht. Bassness werd opgevolgd door Hugel, een andere Franse dj die in 2018 doorbrak met zijn geniale remix van “Bella Ciao” van El Professor. Zijn set bleek jammer genoeg minder geniaal te zijn dan zijn remix. Bij momenten leek het zelfs alsof hij de top veertig hitlijst gewoonweg op repeat had gezet. Gelukkig was het publiek hem vergevingsgezind en werd er bij momenten lustig gedanst.

YVES V had dit duidelijk ook gehoord en wist hier slim op in te spelen. Hij begon zijn set meteen heel stevig en verwerkte af en toe een paar hits in zijn set wat onthaald werd als zoete broodjes. Naarmate zijn set vorderde, begon er meer en meer beweging te komen op de dansvloer en uiteindelijk kon de Oostendenaar zegevierend afscheid nemen van het publiek. De perfecte voorbereiding op zijn mainstage show van vrijdag.

© CPU – Nathan Dobbelaere

De verrassing van de avond was echter Sunnery James & Ryan Marciano. In sterk contrast met alle voorgangers van die avond bracht het Nederlandse duo stevige house beats die normaal te horen zouden zijn in de betere underground clubs. Tijdens hun set stelden ze hun muzikale reikwijdte aan ons voor door tropische invloeden te combineren met Afrikaanse gezangen zonder ooit uit toon te vallen. Zelfs een agressieve remix van “Bohemian Rhapsody” werd positief ontvangen door de volladen Garden of Madness.

Na deze explosie van Sunnery James & Ryan Marciano konden we tevreden huiswaarts keren. The Gathering was dan ook een mooie start van de eerste editie van Tomorrowland Winter en op dit moment kijken we enorm uit naar de komende dagen waar we enkel maar meer spectakel en dj-geweld te zien gaan krijgen.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Amber Broos : 'Ik ga zelf graag heel hard op mijn muziek'

Amber Broos gaat steeds meer over de lippen en dat is meer dan terecht. De twintigjarige Leuvense ademt muziek en haar dj-carrière…
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland Winter (Dag 7): Na regen komt een regenboog

Zeven dagen in de bergen, het is altijd een beproeving. Zelfs als je enkel gaat skiën, gaat de energie na een goeie…
LiveRecensies

Tomorrowland Winter (Dag 5): Van zonnige commercialiteit naar donkere techno

Tomorrowland is eigenlijk een zomerfestival en het lijkt erop dat de weergoden in Alpe D’Huez er ook zo over beslist hebben voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.