Ontdekkingen van "Den Beir"

Zalm van de maand: Bleak

Ontdekkingen van "Den Beir"

Zalm van de maand: Bleak

We zijn alweer toegekomen aan onze nieuwe Zalm van de maand en deze keer houden we halt in Antwerpen. Met heel veel plezier stellen we jullie dan ook voor aan Jens (gitaar, vocals), Mathias (gitaar), Arne (bas) en Berend (drum), die samen Bleak vormen. Het kan zijn dat je nooit eerder van deze naam hebt gehoord, maar dat is volkomen normaal als je weet dat deze jonge bende nog maar sinds begin 2017 actief bezig is. Toch horen wij nu al verrassend veel potentieel.

De muziek die de heren van Bleak ons voorschotelen kan het best worden omschreven als Shoegaze met af en toe wat invloeden van Slowdive en zelfs van The Smiths. De songs die op hun Vi.be-pagina terug te vinden zijn, zijn nummers die je meteen kunnen boeien, waardoor je aandacht er constant wordt bijgehouden. De kwaliteit van de opnames is misschien niet honderd procent in orde, maar toch kan je voelen wat voor potentieel deze band heeft. Laat ze deze songs opnemen in een echte studio en ze kunnen onmiddellijk ingeplugd worden op de radio.

We hebben een tijdje nagedacht over welk gevoel de muziek van Bleak bij ons opwekt. Als we dan toch eerlijk op deze vraag moeten antwoorden, dan zou de muziek van Bleak volgens ons de perfecte soundtrack kunnen zijn voor het verhaal van één of andere zatlap die al strompelend richting huis, nog eens een overbodig bezoekje brengt aan de meisjes van plezier om daar dan vervolgens zijn laatste beetje coke door z’n neus te jagen en ter plekke te sterven. Niet?

We zijn ervan overtuigd dat we nog heel wat van Bleak zullen horen, althans, dat hopen we toch. Wanneer we hun Facebookpagina eens bekijken, dan valt het ons op dat ze in die korte periode van hun effectieve bestaan, toch al heel wat shows wisten te spelen en dat is altijd een goed teken. Onlangs brachten ze hun eerste EP Clouds uit en deze is te verkrijgen bij de band zelf. Voor de geïnteresseerden onder jullie, laat de mannen van Bleak zeker en vast iets weten.

Facebook/ Vi.be

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bar italia - "Jelsy"

bar italia bezorgt de alternatieve scene de laatste jaren een frisse versie van alternatieve rock. De nummers van de band dagen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Eggman"

Waar hij vroeger niet schroomde om jaarlijks drie studioalbums uit te brengen, leek muzikale duizendpoot Ty Segall het de laatste tijd iets…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eating Rainbows - "Life"

Eating Rainbows omschrijft zichzelf als ‘an average band, neither wildly popular nor terrible’. Maar na een passage op BBC Introducing en de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.