Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlie Cunningham – “Sink In”

Cunningham is een singer-songwriter pur sang en wordt dan ook enkel begeleid door zijn akoestische gitaar en veel echo. Hij valt meteen op in het goed bevolkte muzieklandschap van de singer-songwriters. Zijn mediterrane gitaarsound is naar eigen zeggen beïnvloed door zijn jarenlange verblijf in Sevilla. Daardoor kan je de muziek van de Britse gitaarvirtuoos gerust naast die van José Gonzalez en Damien Rice plaatsen. Na drie ep’s en zijn debuutplaat Lines in 2017, toerde hij er goed op los. Een maand geleden kondigde hij zijn terugkeer aan met de single “Permanent Way”. Gelukkig liet hij ons niet te lang teren op die ene single, want met “Sink In” gaf hij ons opnieuw een voorproefje van zijn nieuwste album.

Voor “Sink In” werkte Cunningham samen met Hugo, Felix en Will White, voormalige leden van The Maccabees. Net zoals in “Permanent Way”, wordt in “Sink In” percussief gitaarspel ondersteund door subtiel geordende synths. Het vredig en ingetogen gitaargetokkel krijgt een extra hypnotiserend en dromerig effect door de synths op de achtergrond. De gitaar is en blijft zijn meest dankbare partner, maar door de synths en de drums krijgt het liedje iets meer body. Toch is het zeker geen noodzaak dat hij zich daardoor laat bijstaan, want Cunninghams intense en beklijvende vocalen vormen de kapstok van een warm melodieus geheel. “Sink In” doet ons uitkijken naar het nieuwe album, maar we hopen dat daarin de puur akoestische gitaar gedreven liedjes niet vergeten worden.

Charlie Cunningham is op 13 oktober te zien in AB Club.

Benieuwd naar nog meer muziek? Volg ons op Spotify!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Whisper Festival @ OLT Rivierenhof: Geen geknal, toch geraakt

De festivalkalender is al aardig gevuld, maar toch bleek er nog ruimte te zijn voor een nieuwe afspraak. Zoals de naam laat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Priestgate - "Eyes Closed for the Winter"

De Britse band Priestgate zag ruim twee jaar geleden het muzikale levenslicht. Debuutsingle “NOW” werd her en der al opgepikt, maar het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlie Cunningham - "Glass"

Op een zonovergoten lentedag als vandaag grijpen we op muzikaal vlak al graag eens terug naar het nodige akoestische gitaarwerk. De nieuwste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.