FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Anderson .Paak, Bullet For My Valentine, Hot Chip en 17 andere knallers erbij op Pukkelpop 2019!

©️ CPU – Joost Van Hoey

Yes lawd, vandaag krijgen we weer een pak nieuwe namen erbij die de line-up van Pukkelpop komen vervoegen. Anders dan de vorige keren bestaat deze lading uit een brede mix aan verschillende genres waarin echt iedereen aan zijn trekken komt. Vrijdag 16 augustus mogen we ons zo verheugen op de komst van de Londense Nilüfer Yanya met haar debuutalbum Miss Universe, emorap van de Amerikaan nothing, nowhere en de Australische dj-producer Harvey Sutherland. Met Raketkanon komt bovendien de beste noiserockband van België naar Kiewit en als kers op de taart speelt blackwave. er deze zomer hun enige Belgische festivalshow.

De zaterdag van Pukkelpop was al aardig gevuld met onder andere Tame Impala, Royal Blood, Eels en Anne-Marie, maar daar komt vandaag weer een mooie uitbreiding bij. Fans van Belgische punk mogen alvast uitkijken naar de passages van Brutus en Cocaine Piss, die dit jaar allebei met een nieuw album komen. Nog meer gitaren trouwens, want ook de melodische hardcore van Basement, de Amsterdamse psychedelische rockband met Turkse touch Altin Gün en Mini Mansions maken deze zomer hun opwachting in Hasselt. Laatstgenoemde is trouwens de band van Queens of The Stone Age-bassist Michael Shuman, een must-see dus. Dansen kunnen we op zaterdag ook nog op de tonen van Hot Chip, en The Subs speelt er deze zomer zijn enige festivalshow.

Ook voor de slotdag schudden Chokri en Eppo nog wat uit hun mouw. De veel bejubelde Anderson .Paak & The Free Nationals zakken na hun show in de Lotto Arena nu dus ook naar Pukkelpop af. Maar dat is niet de enige klepper die we er zondag nog bij krijgen, want ook de Grammy-genomineerde Fisher en de immens populaire heavymetalband Bullet For My Valentine bevestigden hun komst. Dan valt er ook nog wat te ontdekken op de weide met Bamba Pana & Makaveli uit Tanzania en de Japanse psychrockband Kikagaku Moyo. De lading wordt afgesloten met drum and bass-dj Macky Gee, de Canadese underground-hiphop koningin Tommy Genesis en het rappende hiphopfenomeen Pouya.

De line-up is met deze aankondigingen nog een pak straffer geworden. Binnenkort volgen er nog meer nieuwe namen. Tickets zijn reeds te koop via de site van Pukkelpop. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Pukkelpop.

Een overzicht per dag (nieuwe toevoegingen zijn onderstreept)

Donderdag 15 augustus:

tba

Vrijdag 16 augustus:

Agoria (live) – Alison Wonderland – Avalon Emerson – Big Thief – blackwave. – Clairo – Crystal Fighters – Dermot Kennedy – Ekali – Flohio – Frank Carter & The Rattlesnakes – Franz Ferdinand – Harvey Sutherland – IDLES – James Blake – Jauz – Job Jobse – Joji – Jon Hopkins (live) – Joost – Kamaal Williams – Loyle Carner – Martin Solveig (live) –  Modeselektor (live)  – Modestep – Nilüfer Yanyanothing, nowhere – Pennywise – Portland –  Post Malone – Raketkanon – Sharon Van Etten – Sigma –  Slowthai – Stormzy – The National – Volvox – White Lies – Yves Tumor & It’s Band

Zaterdag 17 augustus:

Altin Gün – Anne-Marie – Basement – Brass Against – Brutus – Camo & Krooked – Chase & Status presents RTRN II Jungle – Cocaine Piss – Code Orange – De Jeugd Van Tegenwoordig – Eels – Equal Idiots – Ezra Collective –  Franc Moody – Frank Turner & The Sleeping Soul – Honey Dijon – Hot Chip – Hunee – Jeremy Underground –  Jorja Smith – LIFE – Meute – Mike D – Mini Mansions – Ross From Friends – Royal Blood – Palms Trax – Parcels – Penelope Isles – Pond – PUP – Sam Paganini – Skeggs – SOHN – Stephan Bodzin – Tame Impala – The Black Madonna – The Chats – The Story So Far – The Streets The Subs – Whitney

Zondag 18 augustus:

Amelie Lens – Anderson .Paak & The Free Nationals – Anna Calvi – Bamba Pana & Makeveli – Billie Eilish – Bodega – Bullet For My Valentine – CamelPhat – Cavetown, I Don’t Know How But They Found Me – Charli XCX – Connan Mockasin – Denzel Curry –  Durand Jones & The Indications – Fisher – Ghostemane – Good Charlotte – Hyukoh – Jayda G – Jeff Mills & Tony Allen – Kate Tempest – Kikagaku MoyoMacky Gee – Pan-Pot – Pouya – Princess Nokia – Prophets Of Rage –  PVRIS – Sango – The Beths – The National – Tommy Genesis – Twenty One Pilots – Two Feet – Yeasayer

 

1986 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.