banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beast Coast – “Left Hand”

 

Eigenlijk zou de titel van dit artikel ‘nieuwe single van een nieuwe groep’ moeten zijn, Beast Coast is een monsterhiphopgroep samengesteld uit Flatbush Zombies, Pro Era (dat op zijn beurt bestaat uit Joey Bada$$, Kirk Knight, Nyck Caution, CJ Fly en Powers Pleasant) en The Underachievers. Veel volk dus, dat zich al langer als het collectief Beast Coast uit, maar nog nooit allen samen op een track te horen waren. Dat verandert met “Left Hand”, waarmee de groep uit Brooklyn zijn eerste officiële single te pakken heeft.

Tien rappers die hun eigen ding doen op een song, het lijkt op het eerste gezicht een zootje ongeregeld, maar de Beast Coast brothers zijn na jaren van professionele en persoonlijke samenwerkingen zo op elkaar ingespeeld dat het resultaat er mag zijn. Het zijn de Flatbush Zombies die domineren met een refrein gezongen door Meechy Darko en de andere rappers die meermaals hun gelijkenissen met de Zombies benadrukken (‘Could have been a Flatbush Zombie ‘cause I’m dead nice,’ aldus CJ Fly). Het ritme van het refrein lijkt trouwens opvallend goed op dat van “Headstone”, niet toevallig een van de best onthaalde tracks op het laatste album van de Zombies, Vacation In Hell.

Naast het feit dat het nummer er is, zijn er op zich niet veel verrassingen. De beat is zweverig en heel erg aanstekelijk, het tempo ligt hoog en de Beast Coast members vuren de ene na de andere oneliner op ons af. Allemaal zaken die het werk van iedere rapper afzonderlijk ook typeren, behalve dat het geheel hier groter is dan de som van de delen. Het zijn de group effort, de competitie die er eigenlijk geen is en het over en weer gerap die dit nummer zo ongelofelijk goed maken. Extra fijn is het wanneer Joey Bada$$ als voorlaatste de mic overneemt. Na zijn laatste album All-Amerikkkan Bada$$ leek hij wat afstand genomen te hebben van zijn rapcarrière, maar het lijkt erop dat hij nu ontwaakt is uit zijn winterslaap.

Hoewel de groep met Kirk Knight, Powers Pleasant en Erick Arc Elliott het voordeel heeft van over sterke in-house producers te beschikken, deden ze voor “Left Hand” beroep op Tyler Dopps and Sam Wish. Allemaal samen zijn dat twaalf mensen die er op een heerlijke manier in geslaagd zijn ons te doen watertanden naar meer. Het goede nieuws is dat er een heel album onderweg is en Beast Coast ook van plan is om op tour te gaan. Uiteindelijk zeggen ze het nog het beste zelf: ‘Name another crew that we less than.’

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "crackuma" (feat. Kleine Crack)

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DVTCH NORRIS – “SUMMERTOM”

Na twee jaar stilte liet DVTCH NORRIS afgelopen maandag terug muziek op ons los. Met zijn nieuwe single “SUMMERTOM” blikt hij terug…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Aesop Rock & Blockhead - Garbology (★★★): Taalkundige jazz

De voorbije decennia zijn enkele legendarische hiphopduo’s de revue gepasseerd. OutKast, Run The Jewels en onze eigen blackwave. hebben allemaal hun strepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.