Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “Déjà Vu”

SOAK dompelt je steeds onder in een aantrekkelijke indie-wereld die wij ondertussen steevast karakteriseren als ietwat schattig en met een melancholische ondertoon. Op 26 april komt haar tweede studioalbum Grim Town uit en op basis van de twee singles die we daar al uit te horen kregen, liggen de verwachtingen al best hoog. Nadat “Knock Me Off My Feet” bij ons wekenlang bleef hangen, kregen we op valentijn het breekbare “Valentine Shmalentine”, en vandaag komt daar een derde nummer bij waarop SOAK de middenweg tussen de vorige twee lijkt te bewandelen.

Er weerklinkt een onheilspellende ondertoon in de strofes van “Déjà Vu”, en ook de tekst is dramatisch: ‘You’ve been drinking again/Crashed the car and you blame the rain.’ Geen lachertje en zeker geen bloeiende, stuntelige liefde zoals in haar vorige singles dus. Maar als je en passant naar dit liedje luistert en daar niet op let, hoor je gewoon een song die in zijn refrein tot zijn hoogtepunt komt. Vooral daar klinkt SOAK zoals ze moet klinken: op haar eigen manier dansbaar, vrolijk en tegelijk best nostalgisch en breekbaar. In het refrein heerst er een contrast tussen een uitgesponnen, zweverig gevoel en de catchy hook die iets retro over zich heeft. Die twee aspecten vullen elkaar mooi aan en we hebben allesbehalve een déjà vu gevoel, want het klinkt vernieuwend en fris. Conclusie: De lat voor Grim Town is weer een spreekwoordelijke meter verhoogd.

8 maart 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief