Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “Knock Me Off My Feet”

De Noord-Ierse SOAK is terug met een leuk singletje, genaamd “Knock Me Off My Feet”. Je kent haar misschien doordat ze in 2015 op de longlist van de BBC Sound Of stond en in dat jaar ook haar debuutplaat uitbracht. “Knock Me Off My Feet” omschrijft ze zelf als een ‘lied over acceptatie en ontkenning op haast komische manier, wat een essentieel onderdeel is van het proces van growing/wising up.’ Deze uiterst genietbare single dient als voorsmaakje van haar nieuwe album Grim Town dat zal verschijnen op 26 april.

Vanaf de eerste seconde is het duidelijk dat “Knock Me Off My Feet” van die schattige indie is met een melancholische ondertoon die je spontaan laat wegdromen. Vooral het refrein is catchy. Halverwege het nummer zal je het al meezingen of er op z’n minst al op willen dansen. ‘Saturday night on the highest wall, setting them off, all fifty fireworks,’ zingt SOAK, waarmee ze ons nostalgisch doet verlangen naar romantische scenario’s die we niet eens echt beleefd hebben. Niet iedereen is in staat dergelijke gevoelens op te wekken, maar SOAK slaagt hier schijnbaar moeiteloos in!

Het schattige en dromerige “Knock Me Off My Feet” maakt dat de verwachtingen voor het album hoog liggen. We zijn benieuwd!

Facebook

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #35

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “purgatory”

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost met “purgatory” het tweede nummer dat zal verschijnen op hun toekomende album. In januari kondigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “last july”

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost samen met een nieuwe single, genaamd “last july”, ook meteen nieuws over hun toekomende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.