Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “Valentine Shmalentine”

Het is weer die tijd van het jaar: Valentijn komt eraan! Ook SOAK liet dit niet aan zich voorbijgaan, want met haar nieuwe single “Valentine Shmalentine” laat de ze de hopeloze romanticus in zichzelf en in ons naar boven komen. Deze jongedame bracht in 2015 haar debuutalbum uit, en stond in datzelfde jaar ook op de longlist van de BBC Sound Of. Op 26 april komt haar tweede album Grim Town uit, en na het leuke “Knock Me Off My Feet” is deze nieuwe release een tweede voorproefje van die plaat.

De titel alleen al geeft een indicatie van de sfeer van het nummer en wanneer we de schattige intro horen, zijn we zeker: timide, lieflijke romantiek staat centraal. Op het gemak en op een roze wolk zweef je door de dromerige strofe. Pas echt breekbaar wordt het in het minimalistische refrein. ‘I need you, I just do,’ zingt SOAK overtuigend en tegelijk ingetogen. Op het absoluut perfecte moment vallen de bas en drums in, die voor een zekere drive in het nummer zorgen. De eenvoudige, maar krachtige zanglijn van het refrein keert meermaals terug en telkens —zeker onder begeleiding van de strijkers— slaat deze in als een emotionele bom. Het is onvermijdelijk, “Valentine Shmalentine” sleept je meteen mee en vormt elkeen moeiteloos om tot romanticus.

Facebook

8 februari 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief