Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single M83 – “Karl”

Ook M83 is terug met nieuwe muziek en dat voor een film. De Franse band uit Antibes loste in 2016 voor het laatst nieuwe muziek met Junk en scoorde een evergreen met “Midnight City”, één van de meest euforische nummers van het afgelopen decennium. De broer van frontman Anthony Gonzalez is een gerenommeerde regisseur en binnenkort is zijn nieuwe film Knife + Heart in de zalen te zien. Dat de bijbehorende soundtrack dan ook door M83 is voorzien, is dan ook weinig verwonderlijk.

“Karl” duurt amper iets meer dan twee minuten, maar is wel weer een typisch M83-nummer. Geopend wordt het nummer nochtans met een straffe harp-partiture, die een streling voor onze oren is. Iets later wordt daar nog eens een Oosterse touch aan gegeven en komen geleidelijk aan ook de elektronische klanken bij. “Karl” is zeer harmonisch opgebouwd en kan met zijn groots einde helemaal overtuigen. Gezongen wordt er op “Karl” niet en dat brengt de focus helemaal naar de straffe muziek. Dat belooft in ieder geval een spectaculaire soundtrack te worden afgaande van “Karl”.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1619 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesUitgelicht

Van tin tot goud - De jubileumplaten van oktober 2021

Ook al brengen we dagelijks verslag uit van de nieuwste muziek die we konden vinden, we verliezen de steeds groter wordende catalogus…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 100 beste albums van het decennium (2010-2019)

Binnenkort gaan we het decennium van 2020 in, maar dat kunnen we niet voordat we even terugblikken op de jaren 2010 –…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single M83 - "Temple of Sorrow"

We zouden het zelf bijna niet geloven, maar M83 bestaat ondertussen al een kleine twintigg jaar. De band rond multi-instrumentalist en producer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.