Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry & Charlie Heat – “Aloha”

Denzel Curry heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Uit Zuid-Florida afkomstig en mede verantwoordelijk zijnde voor de opkomst van de alomtegenwoordige SoundCloud rapscene. Die hij ondertussen al ver overstegen heeft. Voor degenen die vorig jaar onder een steen leefden: album TA13OO, volgens velen het rap-album van 2018, betekende toen Denzel’s definitieve doorbraak. De organisatie van Trix in Antwerpen prijst zich gelukkig dat hun zaal nog intact is na zijn verwoestende doortocht op 29 november. De naam Charlie Heat klinkt hoogstwaarschijnlijk wat minder bekend in de oren. Toch heeft hij als producer al een resem grote samenwerkingen op zijn teller staan, denk hierbij aan Kanye West, DRAM, Gucci Mane of Lil Uzi Vert. Ongeveer een jaar geleden nam hij de productie van knaller “Sumo” nog in handen, die ook op TA13OO verscheen. Zijn productie viel duidelijk in de smaak en “Sumo” zit nog steeds in de rotatie als pepmiddel om die laatste herhalingen er uit te duwen in de gym.

Waar Denzel Curry op TA13OO vaak nog opteerde voor een grimmige, donkere sfeer, klinkt hij op “Aloha” euforischer dan ooit tevoren. Nooit gedacht dat we ze ooit nodig zouden hebben, maar jongens, wat is de additie van Mariachi trompetten een geslaagde zet van Charlie Heat. De verschroeiende trap beat overviel ons later dan ook als een vloedgolf van enorme omvang, zomaar op klaarlichte dag! Typerend voor Denzel is overigens het volgende: tijdens deze krachtronde weet hij op onverklaarbare wijze een enorm open en positieve sfeer te handhaven. Geen greintje haat te bespeuren.

“Aloha” is een gouden tip voor iedereen die te kampen heeft met een tijdelijk licht verminderde levenslust. Wie weet, mogelijk opgedoken na een overdosis Juice WRLD? Charlie Heat ratelde op zijn Instagram story al verder over het doorbrengen van meer quality time met Denzel in de studio, dus er is duidelijk meer op komst. Verder liet Heat via een teaser video weten dat “Aloha” het laatste puzzelstukje is voor zijn debuutalbum, dat we waarschijnlijk nog in 2019 te horen krijgen. Op vrijdag 28 juni kan je Denzel Curry aan het werk zien op Rock Werchter, hoogstwaarschijnlijk zonder Charlie Heat wel te verstaan.

7 maart 2019

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief