Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “wish you were gay”

©Chris Stessens

Geen tiener die het afgelopen jaar meer gehyped geweest is als de nog maar 17-jarige Billie Eilish. Haar shows verkopen in minuten uit en op Spotify is ze één van de meest gestreamde artiesten van het moment met maandelijks meer dan dertig miljoen luisteraars. Een album heeft ze nog niet uitgebracht, maar daar komt op 29 maart verandering in met When We All Fall Asleep, Where Do We Go? die geproduced werd door haar eigenste broer Finneas. Zonet ging haar nieuwste single “wish you were gay” online en we vermoeden dat ook deze het tot een hit zal schoppen.

Echt nieuw is “wish you were gay” niet, want in 2017 dook het al op, maar dan als een akoestische demoversie. Nu is er dus een officiële release waarop we ook duidelijk de metamorfose horen dat het nummer sindsdien onderging. Het begin van het nummer is nagenoeg nog steeds dezelfde met Billie die enkel begeleid wordt door een akoestische gitaar. Maar al snel voegen zich de gekende bassen en elektronische geluiden aan het nummer toe en krijgen we een Billie horen zoals we haar leerden kennen. “wish you were gay” is trouwens ook een nummer dat sinds 2017 bij de LGBT-community snel op veel liefde kon rekenen en dat zal met deze versie niet anders zijn. Billie Eilish weet hoe ze ons en en haar fans moet betoveren op “wish you were gay” en we kijken al erg uit naar haar debuut eind maart.

Op zondag 18 augustus speelt Billie Eilish een nu al legendarisch concert Pukkelpop.

Facebook


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 maart 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief