Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Laurel Wreath”

©CPU – Ymke Dirikx

Na drie jaar wachten is het weer zover: een nieuwe album van Bear’s Den zit er aan te komen. De indiefolkband uit London groeide sinds 2016 dankzij Red Earth & Pouring Rain uit tot een arena vullende act die de bombast niet schuwt. Maar fans van de banjo moeten niet treuren, want het instrument is nog steeds op de nieuwe plaat So You Might Hear Me te horen. De populariteit van Bear’s Den in ons land is vooral te danken aan Studio Brussel en hun overtuigende liveshows. Eind januari kregen we met “Blankets Of Sorrow” en “Fuel On The Fire” al een eerste glimp van So You Might Hear Me en met het kakelverse “Laurel Wreath” krijgen we er vandaag nog eentje bij.

Wij halen opgelucht adem, want de banjo krijgt op “Laurel Wreath” nog eens een prominente rol weggelegd. Bear’s Den schuwt desondanks ook op hun nieuwe de bombast niet en dat resulteert in een groots opgezet stadionfolknummer. Dat is grotendeels te danken aan het loyaal gebruik van de synth, die deze keer in tegenstelling tot op “Fuel On The Fire” wel goed weet uit te pakken. Vooral naar het einde toe breekt het nummer open nog voor onze aandacht wat dreigt te verdwijnen, maar ze krijgen ons met een pakkend finale toch nog goed mee. Voor muziek met een hoog kampvuurgehalte moet je helaas niet meer bij Bear’s Den zijn, maar wie fan is van degelijke bombastische indiefolk komt bij Bear’s Den wel goed aan zijn trekken.

Op 6 april speelt de band in een uitverkocht Koninklijk Circus in Brussel, maar deze zomer kan je ze ook op zaterdag 29 juni op de Main Stage van Rock Werchter aan het werk zien.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1547 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bear's Den - Blue Hours (★★★): Mooi binnen de lijntjes

Tien jaar is Bear’s Den ondertussen al aanwezig in het muzieklandschap. Het duo rond Andrew Davie en Kevin Jones groeide op die…
InstagramLiveRecensies

Bear's Den @ Ancienne Belgique (AB): Een fijn terugzien

Met hun houthakkershemden, volle baarden, akoestische gitaren en banjo veroverden Britten Andrew Davie en Kevin Jones vanaf 2012 meerdere hartjes bij het…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Bear’s Den: ‘Van sommige dingen kan je niet wegrennen’

Bear’s Den, de Britse folkrockband rond Andrew Davie en Kevin Jones, mag dit jaar tien kaarsjes uitblazen. Na twee jaar isolatie betekent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.