Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Bear’s Den – “Blankets Of Sorrow” en “Fuel On The Fire”

©CPU – Ymke Dirikx

Bear’s Den maakte hetgeen mee waarvoor een hele boel ‘day one’-fans vreesden. Ze groeiden uit van een intieme indiefolk groep naar een volwaardige arena band, die de massa qua muziek en show wil overtuigen. Opgestart en eerste stappen werden in 2012 gezet en in 2014 kwam al de doorbraak met debuutalbum Islands. Het grote publiek leerde hen dan geleidelijk aan (voornamelijk dankzij Studio Brussel) kennen en de hype rond de knusse folkgroep was ontstaan. Verschillende hotshots en uitverkochte shows later, komt Bear’s Den eindelijk terug met nieuwe muziek.

Hun derde album So You Might Hear Me verschijnt drie jaar na hun succesalbum Red Earth & Pouring Rain en herbergt ook hun eerste twee nieuwe singles “Blankets Of Sorrow” en “Fuel On The Fire”. Op die eerste gaat de band terug naar zijn roots en horen we een heel fijn indie folk nummer. We worden er heel nostalgisch van en voelen ons al snel bij een gezellig knetterend kampvuur. “Fuel On The Fire” doet dan ook letterlijk benzine op het vuur, nooit een goed idee en ook bij Bear’s Den niet. Een plat pop liedje boordevol synths, een gitaarlijn en een opbouw die nergens toe leidt. Wel een stadiumanthem, maar geef ons maar de Bear’s Den van “Blankets Of Sorrow”. Een zacht dekentje en heel onschuldig, zo overtuigen ze ons het meest.

So You Might Hear Me verschijnt op 26 april en wordt een zoektocht om te verbinden. Op 6 april speelt de band in Het Koninklijk Circus, tickets te koop vanaf 8 februari.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

Bear's Den - White Magnolias (★★): Veilige oorden

Nu we steeds dichter bij de koudste en donkerste periode van het jaar komen, grijpen we al sneller naar warme, melancholische muziek….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Honest Mistake"

Na de release van hun vierde langspeler Blue Hours vorig jaar, leek het er even op dat de Britse formatie Bear’s Den…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.