Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single RHEA – “Silver Lines”

Planeet Aarde wentelde in een volledige baan rond ons zonnetje sinds de release van “Sleepwalking”, de laatste single van RHEA. Nu is de vijfkoppige rockband rond frontman Jorge Van De Sande terug met het ijzersterke “Silver Lines”. Zoals een pittig kaasje moest RHEA nog even in de kelder om te rijpen, althans dat voorspelden ze vorig jaar in een gesprek bij Dansende Beren. In 2019 zullen de vruchtjes dan ook geoogst kunnen worden. Bovenal, er zullen maar liefst twee ep’s uitkomen die in één fresh plaatje samenkomen. Het eerste wapenfeit wordt de ep Lust For Blood die op een hoogdraf richting de streaming platforms snelt.

Een opmerkelijk verschil met de RHEA die drie jaar geleden genomineerd was voor De Nieuwe Lichting, is het gemis van de harde gitaren van Nathan Ysebaert. Wat ze zelf een zachtere sound noemen, komt echter nog steeds aan als een vuistslag in het gezicht. Een ijzersterke productie, vlammende gitaren, leren vestjes, het komt allemaal aan bod. Ach, “Silver Lines” op repeat in je oren knallen is lang niet de ergste manier om tinnitus te krijgen.

RHEA staat op 2 april in een uitverkochte AB met OPROER als support. Op 13 april kan je ze checken in Den Trap, Kortrijk; op 22 april staan ze in de Nosta, Opwijk; op 8 mei komen ze naar een uitverkochte Charlatan, Gent; op 11 mei sieren ze het decor van de Harmonie Oudenaarde; en tot slot kan je ze checken in Het Depot, Leuven.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1 maart 2019

About Author

Lukas De Cock


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter