Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geike – “Off Shore”

Geike Arnaert is nog steeds voor velen The Voice van Hooverphonic. “Mad About You”, “Eden”, “Jackie Cane”, “The World Is Mine”… het aantal hits dat ze met Alex Callier en Raymond Geerts scoorde, ligt hoog. Maar de spanning tussen de zangeres en de mannen lag ook hoog. Na vijf studio albums hield Geike Arnaert het voor bekeken en wat later verscheen Noémie Wolfs. Enkele jaren na haar vertrek bij één van de bekendste Belgische bands kwam Arnaert met een solo album onder de naam Geike. Het album kreeg niet zo veel aandacht en zo verdween Geike in de schaduw. Tot ze vorig jaar plots aan de zijde verscheen van de Nederlandse groep BLØF met “Zoutelande”. Het perfecte opstapje voor Geike om terug solo aan de slag te gaan.

Geike’s “Off Shore” is honderd procent het tegenovergestelde van dat Nederlandstalige meezingertje. “Off Shore” is helemaal geen meezinger en Geike grijpt terug naar het Engels. Het zeer rustgevende nummer volgt de lijn van Geike haar album uit 2011. Het ‘probleem’ met dat album was dat het kracht ontbrak. Bij “Off Shore” is dit hetzelfde. Het nummer is in één woord te omschrijven: saai. Geike moet geen nieuw “Zoutelande” of “Mad About You” maken, maar met “Off Shore” gaat ze waarschijnlijk zelf geen tiende van de aandacht krijgen die ze in haar vorig leven kreeg.

FacebookInstagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

986 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Don't Think"

‘Are you ready for the next level?’ klonk het op “Mysterious”, het sfeervolle en nostalgische nummer dat Hooverphonic vorig jaar uitbracht. Het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ludovico Einaudi, Herbie Hancock, Nils Frahm en 10 anderen vervoegen Gent Jazz-affiche

Drie weken na de eerste lading namen presenteert Gent Jazz vandaag een nieuwe reeks artiesten voor zijn 2023-editie. Onder andere Ludovico Einaudi,…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Alex Callier (Hooverphonic): 'Ik ben hier niet om een toffe te zijn'

Alex Callier is onlangs vijftig geworden en zijn geesteskind is ondertussen ook al ruim 25 jaar oud. Hooverphonic gaat al heel lang…

23 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.