Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geike – “Off Shore”

Geike Arnaert is nog steeds voor velen The Voice van Hooverphonic. “Mad About You”, “Eden”, “Jackie Cane”, “The World Is Mine”… het aantal hits dat ze met Alex Callier en Raymond Geerts scoorde, ligt hoog. Maar de spanning tussen de zangeres en de mannen lag ook hoog. Na vijf studio albums hield Geike Arnaert het voor bekeken en wat later verscheen Noémie Wolfs. Enkele jaren na haar vertrek bij één van de bekendste Belgische bands kwam Arnaert met een solo album onder de naam Geike. Het album kreeg niet zo veel aandacht en zo verdween Geike in de schaduw. Tot ze vorig jaar plots aan de zijde verscheen van de Nederlandse groep BLØF met “Zoutelande”. Het perfecte opstapje voor Geike om terug solo aan de slag te gaan.

Geike’s “Off Shore” is honderd procent het tegenovergestelde van dat Nederlandstalige meezingertje. “Off Shore” is helemaal geen meezinger en Geike grijpt terug naar het Engels. Het zeer rustgevende nummer volgt de lijn van Geike haar album uit 2011. Het ‘probleem’ met dat album was dat het kracht ontbrak. Bij “Off Shore” is dit hetzelfde. Het nummer is in één woord te omschrijven: saai. Geike moet geen nieuw “Zoutelande” of “Mad About You” maken, maar met “Off Shore” gaat ze waarschijnlijk zelf geen tiende van de aandacht krijgen die ze in haar vorig leven kreeg.

FacebookInstagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

1160 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Fake Is The New Dope"

Fans van Hooverphonic konden de groep het afgelopen jaar met verschillende liveshows aan het werk zien. Tijdens de ene waren er, zoals…
LiveRecensies

Hooverphonic @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Theaterzaal): Ingetogen zoektocht naar de ziel van muziek

Hooverphonic kreeg twintig jaar geleden het idee om hun beats en elektronica tijdelijk over boort te gooien en ging op tournee met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "And Then I Found You"

Na het Songfestivalavontuur van Hooverphonic en een lange daaraan verbonden tournee dook de band uit Sint-Niklaas terug in de studio. Sinds de…

23 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.