Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Geike – “Off Shore”

Geike Arnaert is nog steeds voor velen The Voice van Hooverphonic. “Mad About You”, “Eden”, “Jackie Cane”, “The World Is Mine”… het aantal hits dat ze met Alex Callier en Raymond Geerts scoorde, ligt hoog. Maar de spanning tussen de zangeres en de mannen lag ook hoog. Na vijf studio albums hield Geike Arnaert het voor bekeken en wat later verscheen Noémie Wolfs. Enkele jaren na haar vertrek bij één van de bekendste Belgische bands kwam Arnaert met een solo album onder de naam Geike. Het album kreeg niet zo veel aandacht en zo verdween Geike in de schaduw. Tot ze vorig jaar plots aan de zijde verscheen van de Nederlandse groep BLØF met “Zoutelande”. Het perfecte opstapje voor Geike om terug solo aan de slag te gaan.

Geike’s “Off Shore” is honderd procent het tegenovergestelde van dat Nederlandstalige meezingertje. “Off Shore” is helemaal geen meezinger en Geike grijpt terug naar het Engels. Het zeer rustgevende nummer volgt de lijn van Geike haar album uit 2011. Het ‘probleem’ met dat album was dat het kracht ontbrak. Bij “Off Shore” is dit hetzelfde. Het nummer is in één woord te omschrijven: saai. Geike moet geen nieuw “Zoutelande” of “Mad About You” maken, maar met “Off Shore” gaat ze waarschijnlijk zelf geen tiende van de aandacht krijgen die ze in haar vorig leven kreeg.

FacebookInstagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

1 maart 2019

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


22 COMMENTS ON THIS POST To “Nieuwe single Geike – “Off Shore””

 1. Thomas Houthave schreef:

  Wat een kortzichtige review van zo’n subtiel mooi nummer als offshore.
  Ik vind dat het een heerlijke melancholie in zich meedraagt. Staat op endless repeat hier.

 2. Baert schreef:

  Offshore van Geike…één van de prachtigste nummers van de laatste jaren!
  Wie schreef die totaal misplaatste beoordeling over een subliem nummer?

 3. hans vc schreef:

  inderdaad , weet niet wat de auteur bezielt om dit prachtig zeg maar grandioos weergaloos nummer te bezoedelen.

  • Smets Hugo schreef:

   Thomas Houthave, volledig akkoord met jou. Alleen vind ik jouw omschrijving “kortzichtig review” niet krachtig genoeg. Het is duidelijk dat de schrijver zich duidelijk beter voelt in de muziek van de “dansmariekes”, “piepende kastraten”, en nog ander plat vermaak. Geef mij maar “Off Shore” van Geike. Ik ben geboeid vanaf de eerste muzieknoot tot het einde. Ook de opbouw is zeer goed. Dit lied heeft internationale klasse! Spijtig dat de VRT er niet dezelfde mening op na houdt. Maar ja …. waar die mee bezig zijn …. En ten slotte, ik ben de 75 voorbij, met muziek bezig vanaf m’n 11de levensjaar, tot op de dag van vandaag.

  • Smets Hugo schreef:

   Thomas Houthave, volledig akkoord met jou. Alleen vind ik jouw omschrijving “kortzichtig review” niet krachtig genoeg. Het is duidelijk dat de schrijver zich duidelijk beter voelt in de muziek van de “dansmariekes”, “piepende kastraten”, en nog ander plat vermaak. Geef mij maar “Off Shore” van Geike. Ik ben geboeid vanaf de eerste muzieknoot tot het einde. Ook de opbouw is zeer goed. Dit lied heeft internationale klasse! Spijtig dat de VRT er niet dezelfde mening op na houdt. Maar ja …. waar die mee bezig zijn …. En ten slotte, ik ben de 75 voorbij, met muziek bezig vanaf m’n 11de levensjaar, tot op de dag van vandaag.

 4. BenVD schreef:

  Schrijver van dit artikel kent niks van muziek! Off Shore is een prachtig nummer. Zet daar Mark Knopfler (Dire Straits) nog eens bij met een gitaar(solo) en het is een wereldhit van formaat. Dat miste ik alleen een beetje. Niks mis met Geike haar zangkwaliteit.
  Geike, even bellen met Mark meiske, wie weet …

 5. Gert schreef:

  Heb het nummer leren kennen via weekly van Spotify. Zeer goed liedje! Opgenomen in mijn favorieten! Te ontdekken dus!

 6. Filip schreef:

  om het met de woorden van de auteur te zeggen : “saai” artikel
  smaken verschillen, en ja, misschien wordt dit geen tophit, wegens geen marketing machine die erachter zit
  maar desondanks, een topnummer met een sfeer die mij uitermate bekoort

 7. stefaan arnaert schreef:

  Prachtig nummer ! Proficiat GEIKE ! .voeg daar een goeie gitarist erbij en backing vocals…. Dit nummer verdient een hit te worden ! Liefs stefaan

 8. stefaan arnaert schreef:

  Prachtig nummer ! Proficiat GEIKE ! .voeg daar een goeie gitarist erbij en backing vocals..
  .. Dit nummer verdient een hit te worden ! Liefs stefaan

 9. Isolde schreef:

  Dit is een PRACHTnummer, helemaal iets voor Geike. En daarbij, Zoutelande was niet het opstapje, maar de reden dat haar eigen solo-plaat een beetje moest wachten…

 10. wim erich schreef:

  Geweldig nummer en zeer suptielen prachtig gezongen

 11. Carl schreef:

  Sluit me aan bij de overige commentaren hier. De auteur is echt wel een eenvoudig knulletje die volledig maar dan ook volledig ontdaan is van maar enige gevoel voor subtiliteit. Voor deze man wellicht eerder eenvoudige liedjes (die ook hun merites hebben hoor daar niet van) zoals bv K3 meezingers….

 12. Johan De Bruycker schreef:

  Kan me enkel maar aansluiten met wat hierboven reeds geschreven is, wie is in Gods naam de muziekkenner ??? die dit heeft neergeschreven. Het is een prachtsong die je meteen naar de keel grijpt, mooi héél héél mooi en blijft hangen. TOP gedaan Geike!

 13. kdg schreef:

  wat een prachtige song, mooi gebracht.
  wat een domme, hautaine commentaar…

 14. Danielle schreef:

  Inderdaad, een subliem nummer. Lang geleden dat een liedje me van bij de eerste noten nog zo ontroerde. Dank, Geike, ik hoop dat er nog veel soortgelijke liedjes (en succes) zullen volgen.

 15. KRIS schreef:

  het betere nummer van 2019

 16. Frank schreef:

  Kan me helemaal vinden in de eerdere reacties op deze recensie. Is een sterk eenzijdig georiënteerde benadering van dit nummer, zonder een eerlijke poging te doen om de verdiensten ervan proberen te vatten en recenseren. Doel gemist, lijkt me.

 17. Gerard Kral schreef:

  Heeft iemand enig idee hoe ik aan de partituur kan komen van off shore? Een schitterend nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief