Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All We Are – “Heart Attack (feat. Alex Kapranos)”

Wat krijg je als je een Ierse drummer, een Noorse bassiste en een Braziliaanse gitarist samenbrengt? Geen begin van een mop, wel multiculturele muzikaliteit. Ze heten All We Are en proberen met nonchalante gitaarrifjes toch een psychologische snaar te raken. Proberen, want soms grijpen ze je bij de keel en soms totaal niet. Dan zijn hun tracks niet veel meer dan eenzijdig, herhalend en zonder echte climax. Voor hun debuut lieten ze zich wel goed omringen: het gelijknamige All We Are werd bij niemand minder dan Dan Carey ingeblikt. Deze gerenommeerde producer heeft al o.a. Bat For Lashes, Hot Chip en Franz Ferdinand naar het succes geloodst. Die laatste band heeft frontman Alex Kapranos even uitgeleend om samen met All We Are nieuw materiaal op te nemen.

De eerste seconden van “Heart Attack” zouden net zo goed van een experimenteel technonummer kunnen afstammen. Het experimentele verdwijnt echter snel en het trio grijpt terug naar hun vertrouwde instrumenten en gewoonten. Resultaat: een monotone gitaarrif die doorheen heel het nummer kabbelt als een veel te kalme beek. Ook Kapranos scoort niet al te hoge punten. Ongeacht zijn inbreng blijft “Heart Attack” op hetzelfde lage niveau. Van de ‘psychedelic boogie’ zoals ze hun genre graag omschrijven, is niet veel te merken aangezien het nummer niet tot een hoogtepunt komt dat je booty laat shaken.

All We Are: ze beschikken wel over talent, maar om ons hart sneller te doen slaan, is er meer boogie nodig! Hopelijk zorgen ze op ander nieuw werk toch voor de nodige vernieuwing.

Facebook Twitter YouTube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat For Lashes – “The Dream of Delphi”

Het was inmiddels alweer vijf jaar geleden dat Bat For Lashes een nieuw album uitbracht, maar de fans van de Engelse zangeres…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 5): Britse beneveling

Lokerse Feesten zat op dinsdag op de helft van zijn tiendaagse en kon op die dag uitpakken met een naam van jewelste….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Chip - "Fire of Mercy" (feat. yunè pinku)

Er zijn weinig bands die tegelijkertijd donker en licht uitstralen, maar het is en blijft het handelsmerk van Hot Chip. De Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.