Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All We Are – “Heart Attack (feat. Alex Kapranos)”

Wat krijg je als je een Ierse drummer, een Noorse bassiste en een Braziliaanse gitarist samenbrengt? Geen begin van een mop, wel multiculturele muzikaliteit. Ze heten All We Are en proberen met nonchalante gitaarrifjes toch een psychologische snaar te raken. Proberen, want soms grijpen ze je bij de keel en soms totaal niet. Dan zijn hun tracks niet veel meer dan eenzijdig, herhalend en zonder echte climax. Voor hun debuut lieten ze zich wel goed omringen: het gelijknamige All We Are werd bij niemand minder dan Dan Carey ingeblikt. Deze gerenommeerde producer heeft al o.a. Bat For Lashes, Hot Chip en Franz Ferdinand naar het succes geloodst. Die laatste band heeft frontman Alex Kapranos even uitgeleend om samen met All We Are nieuw materiaal op te nemen.

De eerste seconden van “Heart Attack” zouden net zo goed van een experimenteel technonummer kunnen afstammen. Het experimentele verdwijnt echter snel en het trio grijpt terug naar hun vertrouwde instrumenten en gewoonten. Resultaat: een monotone gitaarrif die doorheen heel het nummer kabbelt als een veel te kalme beek. Ook Kapranos scoort niet al te hoge punten. Ongeacht zijn inbreng blijft “Heart Attack” op hetzelfde lage niveau. Van de ‘psychedelic boogie’ zoals ze hun genre graag omschrijven, is niet veel te merken aangezien het nummer niet tot een hoogtepunt komt dat je booty laat shaken.

All We Are: ze beschikken wel over talent, maar om ons hart sneller te doen slaan, is er meer boogie nodig! Hopelijk zorgen ze op ander nieuw werk toch voor de nodige vernieuwing.

Facebook Twitter YouTube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Chip – “Straight to the Morning” (feat. Jarvis Cocker)

De populaire synthpopband Hot Chip heeft Britse legende Jarvis Cocker kunnen strikken voor hun nieuwe single. “Straight to the Morning” is een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maxïmo Park - "Child of the Flatlands"

Het Britse Maxïmo Park uit Newcastle upon Tyne ontstond tijdens de new wave revival ten midden van de jaren 2000. Hun aanstekelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single All We Are - "Heart of Mine"

De thuisbasis van All We Are mag dan wel Liverpool zijn, maar geen van de drie bandleden draagt de Britse nationaliteit. Met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.