AlbumsRecensies

Isbells – Sosei (★★★★): Een plaatje magie

Toen Isbells de eerste track “Father” van hun nieuwe plaat Sosei loste, hielden we ons hart vast. De originele, zachte, haast magische klanken van het Leuvense vijftal leken ver te zoeken. Maar we kunnen weer allemaal met een gerust hart aan de dag beginnen, want Sosei is een plaat die niets minder heeft dan waar Isbells voor staat. De rustige nummers zijn muzikaal heel mooi in elkaar gestoken en Gaëtan Vandewoude betovert ons telkens opnieuw met zijn stem.

“Means To An End”, het eerste nummer van de plaat, is al meteen een klepper van zes minuten. De track haalt alle sterktes van de Leuvenaars naar boven en slaagt erin om met de eerste tonen die Vandewoude aanhaalt een intieme sfeer te creëren. Na enkele minuten worden de ritselende drum en de zachte gitaar vergezeld door een elektronische opbouw die het geheel wat dikker doet aanvoelen.

Ook “Push You Away” weet ons te bekoren. De gebroeders Vandewoude vullen elkaar met stembanden en drumstokken perfect aan. En ook de subtiele gitaar zorgt voor een vrolijke, knusse atmosfeer. In “Pass It On” zien we dan weer een soundtrack voor een of andere romantische film. De pipes geven het nummer een warme gloed en overtuigen meteen. Een nummertje dat je zeker in je muzieklijst op Spotify moet slepen! “Jules” is een song die haast een landschap opwekt met de zachte instrumenten die harmonisch bespeeld worden. Het doet ons denken aan het ochtendgloren en we zweven meteen weg.

“Sosei” doet dan weer kerkelijk aan en het is ook enkele minuten wachten tot de track op zijn hoogtepunt is. We begrijpen de sfeer die Isbells optrok in het nummer, maar het blijft iets te braaf. Ook “Street” is een van de mindere nummers van de plaat. Het nummer kan zo in het niets verdwijnen in de achtergrond. De track herhaalt zichzelf te veel, terwijl Sosei al bewees dat Isbells kan toveren met hun instrumenten en zang.

Sosei is zeker een geslaagde plaat. Hier en daar verdwijnt een nummer misschien iets te veel in zichzelf, maar over het algemeen weten de songs haast magische sferen op te wekken. Wil je die magie in het echt beleven? Dat kan! Op 26 maart spelen de Leuvenaars in hun thuishaven in Het Depot en er zijn nog steeds tickets!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isbells - "Sparkle & Shine"

Isbells, de Leuvense band rond Gaëtan Vandewoude, is inmiddels een vaste waarde geworden in ons Belgische muzieklandschap. Toch dateert hun recentste album,…
Nieuwe singles

Deze releases kan je kopen op Love Your Local Record Store op 20 juni 2020

Nu Record Store Day niet meer op de normale manier doorgaat, moeten de lokale organisaties op zoek naar oplossingen. In België en…
InstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische singles van 2019

In België hebben we te maken met een erg fijne muziekindustrie. Het gaat zelfs zo ver dat er bijna wekelijks interessante releases…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.