Muzieknieuwtjes

Record Store Day 2019 maakt releaselijst bekend!

© Record Store Day

Record Store Day, het is een van de mooiste dagen van het jaar voor de muziekliefhebber. De aandacht voor dit internationale gebeuren stijgt nog elk jaar, en ook in België zijn we inmiddels laaiend enthousiast. Op 13 april wordt de negentiende editie van deze muzikale hoogdag gevierd in verschillende platenzaken met concertjes of andere creatieve activiteiten, en vooral… véél exclusieve vinyl-releases. Ook wij gaan hier dit jaar extra in mee, want we zijn dit jaar de mediapartner van het hele gebeuren in België. Verwacht je bij ons dus aan vele exclusiviteiten en reviews naar aanloop van het evenement.

Internationaal en Belgisch, oud en nieuw, eender welk genre… De lijst aan releases is net niet eindeloos! Opdat je door de bomen het bos kan blijven zien, zullen wij je als mediapartner van RSD de komende weken om de oren slaan met tips over de meest interessante albums die eraan komen.

Uit die lijst vallen ons al meteen enkele zaken op. Zo zullen de twee laatste singles van de rijzende hip hop ster Glints op vinyl verschijnen en kunnen we ook uitkijken naar het solodebuut van Pieter-Paul Devos (van o.a. Raketkanon). Winnaar van De Nieuwe Lichting 2018 Portland laat zich helemaal gaan en zal optreden in een platenwinkel, terwijl één van hun singles live opgenomen en meteen daarna ter plekke gecut wordt. Cool, toch? Maar ook internationaal komen er heel wat pareltjes uit om vingers en duimen bij af te likken. We krijgen nieuwe edities voorgeschoteld van legendes als Bowie, Madonna, The Rolling Stones, Air en A-ha, maar ook bakken materiaal van hedendaagse artiesten als Flavien Berger, Daughter, Gorillaz, IDLES en Pete Doherty & The Puta Madres… Je merkt het al, het wordt weer eens een editie om u tegen te zeggen!

De volledige lijst van releases vind je op de site van RSD NL. Voor de Britse variant kijk je hier. Scrollen was nog nooit zo leuk!

Related posts
Features

Record Store Day 2024: Tien releases om naar uit te kijken

Zaterdag 20 april is het alweer Record Store Day; de dag waar menig liefhebber van vinylplaten en alles wat ermee te maken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bodysnatcher - "Murder8" (feat. Jamey Jasta)

Nog maar een klein maandje en Record Store Day staat weer voor de deur. De feestdag voor iedere liefhebber van vinylplaten. Over…
Muzieknieuwtjes

Record Store Day 2023: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 22 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten en alles wat met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.