Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Vito – “Costa Rican Star”

De Gentse band Vito brengt 11 maart hun eerste ep Man With Feeling uit en dat zou wel eens hun doorbraak kunnen betekenen. Het project van Vito Dhaenens doet het immers steeds beter en heeft het afgelopen jaar aardig wat live ervaring kunnen opdoen. Ook hun vorige single “The Soul Comes” showcasete het kunnen van Vito al op een impressionante manier. Vandaag gaat zijn nieuwe single “Costa Rican Star” bij ons in première en ook hierop laat hij zich weer van zijn beste kant horen.

Maar liefst zes minuten duurt “Costa Rican Star”, maar die duur is het nummer duidelijk het luisteren waard. Het nummer golft aan een aardig tempo ons gehoorgang binnen en kan dankzij zijn puurheid heel snel overtuigen. Het timbre van Vito Dhaenens doet ons wat denken aan Black Box Revelation, terwijl de sound veel weg heeft van The War on Drugs. In ieder geval beschikt “Costa Rican Star” over een goed refrein dat ook omwille van zijn meerstemmigheid ons weet te overtuigen. Bovendien is het nummer heel mooi gelaagd, waardoor we elk nummer heel duidelijk kunnen horen en het niet gecomprimeerd overkomt. “The Soul Comes” was al een aardig begin, maar het is toch “Costa Rican Star” dat ons van onze sokken blaast en ons nu al reikhalzend doet uitkijken naar Man With Feeling.

Op vrijdag 15 maart speelt Vito in de Minard de releaseshow van Man With Feeling.

Facebook

27 februari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief