Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Omar Apollo – “Ashamed”

Het album Ego Death van The Internet duidt Omar Apollo als een belangrijk kantelpunt in zijn professionele carrière. Hierin vond hij de motivatie om muziek serieus te gaan nemen. Omar Apollo is dan ook nog een behoorlijk jonge kerel van 21 jaar, wonend in Indiana. Uit zijn eerste ep Stereo, blijkt zijn voorliefde voor het betere lo-fi gitaarwerk. Onlangs releasete hij nog single “Trouble” en gisteren was hij daar weer met “Ashamed”.

Al meer dan eens zag men invloeden van Prince in Apollo’s muziek. Deze keer maakt hij het echter wel erg bont en is het begin van single “Ashamed” behoorlijk kitscherig. Zijn stem bestrijkt overigens een erg breed spectrum en schiet naar alle mogelijke uithoeken. Al snel vragen we ons echter af waar die gezapige lo-fi gitaartjes gebleven zijn, gooit hij het over een andere boeg? Maar nee hoor, vanaf het refrein komen ze terug lichtjes meegluren. Twee derde van de song overschreden schroeft hij het tempo plots drastisch terug, een slaperige lo-fi sound neemt over. In dit contrast van jewelste schuilt een bepaalde schoonheid, maar het is toch vooral een grote opluchting. Het is als rustig in de zetel ploffen na een hectische werkdag.

Op woensdag 26 juni kan je Omar Apollo voor het eerst in België aan het werk zien en dat in La Machine in Brussel.

Facebook


Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

27 februari 2019

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief