Nieuwe singles

10 tips voor de Ancienne Belgique

Facebook AB

Muziektempels. Ons land heeft er veel, maar de AB is misschien wel één van de bekendste. Artiesten treden er graag op, muziekliefhebbers gaan er graag naartoe en ook wij beren zijn er vaak terug te vinden. Redenen genoeg om het ruime aanbod eens door te kammen en naast alle grote namen ook enkele nieuwkomers te spotten, die we maar al te graag aan je voorstellen. Wij stellen je tien spannende acts voor en mogen voor de concerten duotickets weggeven.

Poppy Ajudha (21/3)

Poppy Ajudha heeft een stem die volgens heel wat muziekkenners een tijdloos karakter heeft. Geboren en getogen in Zuid-London als dochter van een nachtclub-baas, kwam ze al vroeg in aanraking met muziek en groeide de droom om zangeres te worden. Ondertussen is die droom werkelijkheid geworden en bracht de zangeres vorig jaar haar eerste ep FEMME uit. In de AB Club mag je dus nummers uit haar eerste project verwachten. Een onmisbaar concert voor fans van jazzy r&b.

FEWS (22/3)

FEWS heeft een ijzersterke live-reputatie en is een band waar post-punk liefhebbers zot van worden. Na op te treden op DOUR, Eurosonic en in het voorprogramma van de Pixies, is het nu de beurt aan de AB Club om met de grond gelijk gemaakt te worden. Met hun tweede album Into Red (verschijnt deze vrijdag) in het sleeptouw trekken ze door Europa en rakken ze de boel bij één. Volgens de AB iets voor fans van The Cure, Interpol, Protomartyr en Slowdive. We stemmen toe.

MorMor (30/3)

MorMor is een Canadese multi-instrumentalist die al sinds zijn debuut in 2015 op onze radar staat. Sinds zijn debuutsingle volgen we de immens getalenteerde artiest op de voet en dromen we keer op keer weg op zijn melodische psychedelische indie-nummers. In 2018 startte MorMor dan opnieuw en bracht hij opnieuw een ‘debuut’-ep uit, die zijn nieuwe sound moet voorstellen. Recentste single “Pass The Hours” heeft voor ons zelfs iets weg van Tame Impala. We zijn benieuwd of hij in de AB even goed kan overtuigen als in de studio.

Caleborate (9/4)

Rechtstreeks uit het zonnige Californië komt de rapper Caleborate. Met enkele miljoenen streams op Spotify, heeft de rapper al laten zien dat hij de grote massa kan bereiken met zijn groovy rap. Sommigen horen in hem zelfs de frisheid van J. Cole, die in ons land heel wat fans heeft. Redenen genoeg dus om deze opkomende rapper in de gezellige AB Club te ontdekken.

Lord Gasmique (11/4)

Lord Gasmique is nog maar 20 jaar jong, maar is al helemaal klaar om de Brusselse hiphop scene helemaal in zijn ban te trekken. Belgische rap-grootheden zoals Roméo Elvis en de urban-queen Coely zijn fan van de Brusselaar, die al snel de next ‘big thing’ kan worden. Zijn AB debuut geeft hij op 11 april in de AB Club, waar hij zonder twijfel voor een waanzinnig hiphop concert zal zorgen.

Dean Lewis (14/4)

Al enkele weken lang kampeert Dean Lewis in de top 10 van de Vlaamse Ultratop met zijn hit “Be Alright”. Inmiddels is het nummer goed voor goud en staat de zanger in de grote zaal van de AB. De Australische singer-songwriter is al een tijdje bezig, maar op de verdiende doorbraak was het even wachten. Tot nu, want zijn hit zorgde ervoor dat hij een pak bekender werd en dus zijn nieuwe album meteen in veel grotere zalen mag voorstellen. Een hit-maker in wording dus.

Mahalia (18/4)

We hebben Mahalia inmiddels al enkele keren aan het werk gezien en kunnen je vertellen dat Mahalia een echte zonneschijn op het podium is. Nadat we haar nog aan het werk zagen in de AB Club, komt de zangeres nu terug naar de AB en zal ze in de ballroom te zien zijn. Met nieuw werk en vrolijke deuntjes zoals het recente “Do Not Disturb” is het nog maar een kwestie van tijd tot ze een superster is. In 2019 kan het gebeuren en misschien is haar show in de AB wel de start van iets groots.

Lord Esperanza (18/4)

Ook een andere, minstens even goede Lord staat op onze lijst van tips. Deze keer wel niet uit ons eigen land, maar uit het romantische Parijs. Lord Esperanza maakt hiphop met trap-& pop-elementen en is vooral in zijn thuisland Frankrijk al een grote ster. Met zijn eerste grote tour komt hij ook naar Brussel, voor zijn enigste zaalshow in ons land. Een unieke kans om de rapper dus aan het werk te zien.

Ron Gallo (21/4)

Stardust Birthday Party. Zo heet het nieuwe album van Ron Gallo dat we met lovende woorden in ontvangst namen. Gallo staat voor gitaren en soms wat psychedelische punk, maar vertelt met zijn muziek ook verhalen die het concept rond de act helemaal duidelijk maken. Ron Gallo is meer dan een experiment, maar is vooral een overdonderende manier om de punk weer helemaal modern te krijgen. Volgende zomer op Best Kept Secret, maar in april al in Brussel te zien.

Giant Rooks (30/4)

Ons buurland Duitsland is bij vele Belgen niet meteen bekend voor zijn alternatieve rock scene, ondanks grote festivals zoals Rock Am Ring. Toch kan Giant Rooks je misschien wel bekend voorkomen, want ze stonden al op de Main Stage van Lollapalooza Berlijn, Rock Am Ring en staan komende zomer o.a. op MELT!. Frisse poprock à la The Kooks en Mighty Oaks is hetgeen je van het jonge vijftal kan verwachten en die leveren ze met verve keer op keer af. Luister maar eens naar hun fantastische single “Bright Lies” en je bent meteen verkocht!

Voor elk van deze concerten kunnen we duotickets weggeven. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen, het gaat niet zomaar. Je stuurt een screenshot met bewijs dat je onze Facebook-pagina liket door naar wedstrijd@dansendeberen.be samen met een antwoord op volgende vraag: Welke Britse zanger nam Mahalia mee op tour toen ze 14 jaar jong was? (Tip: Ze vertelde over haar ervaring met de superster in ons interview). Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en je gegevens! Veel succes en tot in de Ancienne Belgique!

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Giant Rooks - How Have You Been? (★★★): Goh, ça va wel

De eerste maand van 2024 zit er alweer op, en als er iets is dat we de afgelopen 31 dagen leerden, dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis - "Memories"

Dean Lewis is een singer-songwriter die we anno 2024 niet meer mogen onderschatten. Niet alleen in thuisland Australië weet hij met zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single David Kushner - "Skind and Bones"

David Kushner was de afgelopen maanden onmogelijk te ontwijken. De jonge Amerikaan scoorde vorig jaar namelijk een reuzehit met zijn single “Daylight”….

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.