Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pottery – “Lady Solinas”

Pottery zijn eigenlijk nog maar net begonnen, maar ze gelden nu al als één van de grootste muzikale ontdekkingen van het jaar in Canada. Het vijftal dat gevestigd is in Montreal, bracht in november een eerste nummer uit met “Hank Williams” en dat kon meteen gelden als een aardig visitekaartje. Hun naam siert nu al een aantal festivals deze zomer waaronder het gerenommeerde Green Man Festival en het festival voor opkomend talent London Calling in Amsterdam. Op 10 mei brengen ze alvast een eerste album uit dat No. 1 zal heten en waarop ook hun gloednieuw nummer “Lady Solinas” zal staan.

Pottery is een band die veel inspiratie haalt uit het verleden en dat fuseren tot een post-punk sound met een The Beatles touch. “Lady Solinas” is in ieder geval weer een schijfje geworden dat ondanks zijn ruwheid en zijn imperfectie toch een volle klank weet te hebben. Ook de verschillende tempowissels kunnen we wel pruimen en geven het nummer een aardige drive. Het einde staat dan nog eens in schril contrast met het begin van het nummer en dat levert een goed einde op van een sterk nummer. We kijken nu al erg uit naar No. 1 waarop Pottery zich kan manifesteren als nieuwe helden in het Canadese post-punk milieu.

Op vrijdag 17 mei komt Pottery naar de Botanique in Brussel en zondag 19 mei komt Pottery naar de Muziekodroom in Hasselt.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2032 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Paul Jacobs - Pink Dogs on the Green Grass (★★★½): Kopje onder in een pot warme honing

De schichtige postpunk die het Canadese Pottery vorig jaar uitbracht, zit nog vers in ons geheugen. De urgente, funky sound die de…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Pottery - Welcome to Bobby's Motel (★★★½): Funky feest

In 2020 werd er al veel fantastische postpunk gemaakt, denk maar aan Collector van Disq of Every Bad van Porridge Radio, twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.