Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gestapo Knallmuzik – “Heel die Tag Pörno”

De Duitse electropopsensatie Gestapo Knallmuzik komt binnenkort met een nieuwe langspeler, en daar kijken we al maanden naar uit. Het Berlijnste trio Yannuck, Vinzent en Stein wist ons de afgelopen jaren al te verblijden met maatschappijkritisch en -relevant werk, met hits als “Angela Merkel”, “Sabin und Frank” en “Comasaupfen”. Door de jaren heen kent het niveau van de livereputatie van de heren een stijgend verloop, en weten ze ons telkens muzikaal en visueel weer te verrassen met hun Deutsche Grundlichkeit. Binnenkort ligt de grote zaal van Trix aan hun voeten, en die zullen ze bedwelmen met zéér jong werk.

“Heel die Tag Pörno” heet de nieuwste worp van het Berlijnse trio, en die klinkt zeer dubbel. Op een vrolijke beat met niet-al-te-verrassend synthgeluid wordt het verhaal verteld van een mannelijk persoon dat verslaafd is aan het bekijken van pornografisch materiaal. Als je het nummer oppervlakkig beluistert, hoor je een Duits schlagerlied dat volgens een veelgelezen boekje is samengesteld, maar wanneer je de dramatiek van de tekst in beschouwing neemt, krijg je een zeer duaal nummer. Je moet het maar durven, een nummer schrijven over iemand die blind werd door te veel te masturberen. Het probleem wordt zo echter bespreekbaar, en het is fijn te merken dat Gestapo Knallmuzik hun belangrijke maatschappelijke rol als hitsensatie durft op te nemen.

Met het oog op het concert van komende zaterdag, postten de heren een lyric video van hun nieuwste worp op het werelwijde web. Op die manier hoeft meebrullen geen enkel probleem te vormen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

BLUAI @ Trix (Bar): Verrassend veelzijdig

En de MIA voor doorbraak van het jaar gaat naar… BLUAI droomt al van een wit beeldje op haar schouw, daar zijn…
InstagramLiveRecensies

Little Simz @ Trix: De koningin op bezoek

Als er iemand is die in het afgelopen jaar bewezen heeft op een heel eenzame hoogte te staan, dan is dat Little…
LiveRecensies

Pip Millett @ Trix: Alles komt altijd goed

Eind oktober bracht Pip Millett haar debuutalbum When Everything Is Better, I’ll Let You Know uit. En dat het beter gaat, liet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.