Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gestapo Knallmuzik – “Heel die Tag Pörno”

De Duitse electropopsensatie Gestapo Knallmuzik komt binnenkort met een nieuwe langspeler, en daar kijken we al maanden naar uit. Het Berlijnste trio Yannuck, Vinzent en Stein wist ons de afgelopen jaren al te verblijden met maatschappijkritisch en -relevant werk, met hits als “Angela Merkel”, “Sabin und Frank” en “Comasaupfen”. Door de jaren heen kent het niveau van de livereputatie van de heren een stijgend verloop, en weten ze ons telkens muzikaal en visueel weer te verrassen met hun Deutsche Grundlichkeit. Binnenkort ligt de grote zaal van Trix aan hun voeten, en die zullen ze bedwelmen met zéér jong werk.

“Heel die Tag Pörno” heet de nieuwste worp van het Berlijnse trio, en die klinkt zeer dubbel. Op een vrolijke beat met niet-al-te-verrassend synthgeluid wordt het verhaal verteld van een mannelijk persoon dat verslaafd is aan het bekijken van pornografisch materiaal. Als je het nummer oppervlakkig beluistert, hoor je een Duits schlagerlied dat volgens een veelgelezen boekje is samengesteld, maar wanneer je de dramatiek van de tekst in beschouwing neemt, krijg je een zeer duaal nummer. Je moet het maar durven, een nummer schrijven over iemand die blind werd door te veel te masturberen. Het probleem wordt zo echter bespreekbaar, en het is fijn te merken dat Gestapo Knallmuzik hun belangrijke maatschappelijke rol als hitsensatie durft op te nemen.

Met het oog op het concert van komende zaterdag, postten de heren een lyric video van hun nieuwste worp op het werelwijde web. Op die manier hoeft meebrullen geen enkel probleem te vormen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (22-28 maart)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….
LiveRecensies

STARSET @ Trix (Zaal): Mysterieuze, meeslepende reis

Gisteravond stond STARSET in de zaal van muziekcentrum Trix. Het was de eerste keer dat de Amerikaanse band als headliner in Antwerpen…
LiveRecensies

Highly Suspect @ Trix: My Crew Is Dope!

Na iets meer dan twee jaar speelde de Amerikaanse rockband Highly Suspect nog eens in ons land. Hun derde album MCID viel minder in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.