Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (18-24 februari)

© CPU – Bert Savels

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: BRIT Awards, Pukkelpop krijgt een upgrade, Tomorrowland begint een radiozender en Nick Cave doet een praattournee.

Voor wie deze week snel was: een gesprek met Nick Cave

De Australische zanger Nick Cave kondigde zijn nieuwste tournee aan “Conversations with Nick Cave” daarin zal hij in dialoog gaan met z’n publiek. En dat publiek is beperkt want in België boekte hij geen AB of Vorst Nationaal, maar wel Antwerpse concertzaal De Roma. Op de website wordt de bijzondere avond als volgt omschreven: “Geen enkel onderwerp is taboe, alles kan en alles mag, het publiek wordt aangemoedigd om uitdagende vragen te stellen.” Tickets kosten 63 euro, maar zijn niet meer verkrijgbaar, de 1.340 tickets gingen op 10 minuten de deur uit.

Voor wie de Brexit nog niet moe is: de BRIT Awards

Woensdag werden in Londen de BRIT Awards uitgereikt. Grote winnaar was The 1975 die zowel met de prijs voor beste groep als met de prijs voor beste album gingen lopen. Calvin Harris die al 15 keer genomineerd werd, verzilverde voor het eerst twee nominaties: beste single (“One Kiss”) en beste producer. Beste mannelijke Brit ging naar George Ezra en beste vrouwelijke Brit naar Jorja Smith. Anne-Marie die vier keer genomineerd was, moest zonder award huiswaarts keren.

Voor wie het op Pukkelpop iets meer mag zijn: nieuwe campingformules

Pukkelpop voegde deze week niet alleen namen toe aan zijn affiche, maar kondigde ook een hele reeks nieuwe campingformules aan. Zo zal de Camping Relax+ verhuizen naar een locatie dichter bij het festivalterrein en van naam veranderen. Op Camping Comfy kan je logeren in tenten of festihutten, opgedeeld in drie categorieën: budget, comfort en deluxe. Op de vroegere locatie van Relax+ wordt Camping Relax On Wheels aangelegd waar mobilhomes, caravans en vouwwagens zijn toegelaten. Gratis kamperen kan nog altijd op Camping Relax, ook Camping Chill tegenover het terrein blijft bestaan.

Voor wie fan is van statistieken: Ariana Grande klopt de Beatles

De fans van Ariana Grande zullen er niet om liegen de Amerikaanse zangeres is goed bezig. Zo goed zelfs dat ze het record van The Beatles heeft verbroken. Deze week stond Grande met maar liefst drie singles in de top drie van de Amerikaanse hitlijst: “7 rings”, “Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored” en “Thank U, Next”. Het record van de Beatles werd ondertussen 55 jaar geleden gevestigd.

Voor wie van een herrijzenis houdt: Queen zal optreden tijdens de oscars

Op zondagavond worden de Oscars uitgereikt en een van de meest muzikale films uit 2018 is ongetwijfeld Bohemian Rapsody. De biopic rond de band Queen en frontman Freddie Mercury is vijf keer genomineerd. De band zal dan ook optreden tijdens de ceremonie en dat in gezelschap van zanger Adam Lambert die de rol van frontman op zich zal nemen.

Voor wie graag eens naar een andere zender draait: Tomorrowland lanceert eigen radio

Het dance-festival Tomorrowland wordt viert in 2019 zijn vijftiende verjaardag en dat moet gevierd worden, vond de organisatie. Niet alleen met de wintereditie in Alpe d’Huez maar ook met een eigen radiozender. One World Radio is maandag van start gegaan en is dé radiozender voor elke person of Tomorrow. 24/7 zullen er DJ’s aan het werk zijn die hun beste mixes delen. De lancering werd door Steve Aoki gedaan, die een set bracht live vanuit een lege De Schorre in Boom.

Voor wie de straffeloosheid rond R. Kelly moe is: Rapper wordt nu écht aangehouden

Rapper R. Kelly heeft al heel wat beschuldigingen en aanhoudingen mogen ontvangen maar is er telkens opnieuw van kunnen ontsnappen. Ook deze week werd hij aangehouden. Opnieuw voor seksueel misbruik. Toch is de kans klein dat hij er ditmaal weer onderuit komt. Zo heeft Sony zijn platencontract verbroken en zijn z’n fans ook tegen hem gekeerd. Op 8 maart verschijnt hij voor de rechter voor het misbruiken van vier vrouwen waarvan drie minderjarig waren ten tijden van de feite.

Voor wie een verjaardag wil vieren: The Cure dertig jaar Desintegration

In 2019 wordt het album Desintegration van The Cure dertig jaar. Ter ere van die verjaardag, zal de band vier “Desintegration 30th Anniversary”-concerten spelen op 24, 25, 27 en 28 mei. Even later staan ze ook op de wei van Werchter en is de kans dus groot dat ze hun setlist aanpassen en er extra veel of zelfs alle songs uit het album spelen.

Voor wie zich graag ontfermt over zieke zangers: frontman Bring Me The Horizon heeft stemproblemen

Oli Sykes is te hard gegaan vorige week. De frontman heeft verplichtte stemrust omdat hij zijn stembanden scheurde. Op maandag cancelde Bring Me The Horizon de resterende data van hun Amerikaanse tour waaronder ook een show ten voordele van een goed doel in Londen. De band trad vorige vrijdag nog op tijdens de Jimmy Kimmel show.

Voor wie nog even aan een ervaren muzikant wil terugdenken: Peter Tork (The Monkees) overleden

Bassist en zanger van The Monkees, Peter Tork is deze week overleden. Hij werd zevenenzeventig jaar. De man leed in 2009 nog aan tongkanker maar genas en ging in 2012 op reünie-tour met de band. Tork was de songschrijven van de band, zijn bekendste song is “Can You Dig It.”

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop maakt namen openingsavond bekend: Black Box Revelation, The Subs, blackwave. en meer!

De affiche van Pukkelpop krijgt alsmaar meer vorm, al bleef de line-up van de openingsavond vooralsnog leeg. Daar komt nu verandering in,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Brihang, Fatima Yamaha, Wunderhorse en meer voor Pukkelpop 2023

De festivalzomer komt elke dag een beetje dichterbij en steeds meer festivals zijn hun line-up uit de doeken aan het doen. Pukkelpop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallice - "Loser At Best"

De grote doorbraak van Wallice lijkt steeds dichter bij te komen, want haar labelgenoot The 1975 nam het opkomende talent mee op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.